Ελλαδα

Ζητούσε και σεξουαλικά ανταλλάγματα ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών καταγγέλλει φοιτήτρια

Ο καθηγητής και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου συνελήφθησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tei.jpg

Ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, σε βάρος του οποίου, πριν από λίγες μέρες έγιναν καταγγελίες για δωροληψία, ζητούσε και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του για τον πολυπόθητο καλό βαθμό.

Από άλλους ζητούσε χρήματα, άλλους τους έστελνε στο φροντιστήριο των συνεργών του για ιδιαίτερα, άλλους τους έβαζε να κάνουν πρακτική χωρίς αμοιβή και από φοιτήτριες ζητούσε ιδιαίτερες συναντήσεις.

«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Ο καθηγητής και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου συνελήφθησαν και η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Το 2015 την είχε γλιτώσει με επίπληξη, καθώς ο φόβος κρατούσε κλειστά τα στόματα των φοιτητών, αλλά αυτή τη φορά έγιναν επώνυμες καταγγελίες και συνελήφθη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ