- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Άνεργη στην Κρήτη, με σύζυγο με αναπηρία, ζει στο σκοτάδι, καθώς η ΔΕΗ τής έκοψε το ρεύμα για χρέος 3.400 ευρώ και δεν δέχεται διακανονισμό, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, ενώ η γυναίκα είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση, απαιτώντας το ποσό των 1.700 ευρώ.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 19.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Λιονταριών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει τις δεκάδες διακοπές ρεύματος που κάνει η διοίκηση της ΔΕΗ καθημερινά στο Ν. Ηρακλείου, σε λαϊκά νοικοκυριά που βρίσκονται σε εξαθλίωση.
Καθημερινά δεκάδες άνεργοι, εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία καταγγέλλουν στα ταξικά σωματεία που στηρίζονται από τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, ότι τους κόβεται το ρεύμα ή ότι δέχονται απειλές από την ΔΕΗ να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να μην τους το κόψουν η για να τους το επανασυνδέσουν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση άνεργης γυναίκας στο δήμο Χερσονήσου στη περιοχή Γούβες, όπου η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και της ζητάει για την επανασύνδεσή του 1.700 ευρώ, για χρέος 3.400 ευρώ, ενώ είχε μαζέψει το ποσό των 700 ευρώ με τη βοήθεια των ταξικών σωματείων, η ΔΕΗ αρνήθηκε να κάνει ρύθμιση. Η συναδέλφισσα εκτός ότι είναι άνεργη, έχει και τον σύζυγό της με τέσσερα εγκεφαλικά και αναπηρία στο γηροκομείο για το λόγο ότι χρειάζεται αυξημένη φροντίδα, με αποτέλεσμα το μοναδικό τους εισόδημα η σύνταξη του συζύγου να πηγαίνει ακέραιη εκεί.
Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις με άτομα με αναπηρία, ανέργους κλπ. που καθημερινά ζουν κάτω από το φόβο των απειλών για διακοπή ρεύματος. Σημαντικός αριθμός φτωχών νοικοκυριών δεν μπορούν να κάνουν ρύθμιση χρεών, γιατί έχουν μπερδεμένα κληρονομικά ή νοικιάζουν σε ιδιοκτήτες που δεν έχουν ρολόι στο όνομα τους.
Η κατάσταση μάλιστα θα χειροτερέψει αφού κατόπιν καταγγελιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πιέζει τους εργαζόμενους τεχνικούς να αυξήσουν τις διακοπές ρεύματος κατά προτεραιότητα και εν συνεχεία να «ασχοληθούν» με βλάβες δικτύου, την στιγμή που η διοίκηση της ΔΕΗ αυξάνει για μια φορά ακόμα τα τιμολόγια κατανάλωσης.
Αυτή είναι η απόρροια της ταξικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής που παρέδωσαν την ΔΕΗ φιλέτο σε επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα μας λένε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό αλλά έτσι λειτουργεί μια επιχείρηση η οποία πρέπει να μείνει βιώσιμη!! Είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλοι οι αστοί πολιτικοί – ανάπτυξη σε βάρος της εργατικής τάξης, των φτωχομεσαίων, των ανέργων κλπ
Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, παράγεται από το φυσικό πλούτο και πρέπει να παρέχεται σε όλους όσους παράγουν το πλούτο σε αυτή την χώρα δηλαδή στους εργάτες.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ:
Η Γραμματεία Ηρακλείου του Π.Α.ΜΕ απαιτεί από κυβέρνηση και ΔΕΗ:
– Μείωση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
– Καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά, σε ανέργους, αναπήρους, εργαζόμενους με πενιχρούς μισθούς, σε μικρές επιχειρήσεις.
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 19:00 στην Πλατεία Λιονταριών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.