- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Ρωσία
Επικύρωσε την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης
Την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, η οποία έχει ανάψει το πράσινο φως για την έκδοση του Mr Bitcoin (Αλεξάντερ Βίνικ) στη Ρωσία, επικύρωσε ο 'Αρειος Πάγος, αλλά η δικαστικές του περιπέτειες δεν τελειώνουν εδώ.
Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης. Διευκρινίζεται, ότι τον τελικό λόγο έχει σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί.
Ο 'Αρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στον 'Αρειο Πάγο και πάλι ένα ακόμη αίτημα για τον Αλεξάντερ Βίνικ, αυτή τη φορά από την Γαλλία, που και αυτή ζητεί την έκδοση του.
Τέλος, ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.