- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ δυτικά της Καρδίτσας
Αισθητός από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα μέχρι τη Λαμία και τη Ναύπακτο
Επιφανειακή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.12 το πρωί της Παρασκευής στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας, σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ωστόσο, νωρίτερα η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε υπολογίσει τον σεισμό σε 5,2 Ρίχτερ.
Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31,8 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, 31 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά των Τρικάλων και 239,6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος τοποθετειίαι μόλις στα 1,8 χιλιόμετρα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το εστιακό βάθος τοποθετείται στα 18,9 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Άρτα, Ιωάννινα, Κέρκυρα και αλλού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Ισχυρίστηκε ότι επηρεάστηκε από σειρές στο διαδίκτυο
Οι νεκροί, η κατάρρευση της Ρικομέξ και οι μεγάλες ζημιές
Εντοπίστηκε στην πρασιά ξενοδοχείου
Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Μικρότερη αναμονή για τους επιβάτες
Τι έγινε στις προηγούμενες δικασίμους
Μέχρι πότε ισχύει αυτό το ωράριο
Αναλυτικά τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.