- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταλαιπωρία για τραυματισμένο παιδί: Άλλαξε τρία νοσοκομεία λόγω έλλειψης αξονικών τομογράφων
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για κατάρρευση του συστήματος υγείας
Ελλείψεις αξονικών τομογράφων στα νοσοκομεία και διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνοντας λόγο για κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Η Ομοσπονδία περιγράφει την ταλαιπωρία ενός παιδιού στην Ακράτα, το οποίο τραυματίστηκε στο κεφάλι και χρειαζόταν άμεσα αξονική τομογραφία.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στα πρώτα δύο νοσοκομεία -Αιγίου και Καραμανδάνειο- στα οποία διεκομίσθη το παιδί, ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος, στο τρίτο νοσοκομείο -Αγ. Ανδρέας Πατρών- έγινε αξονική τομογραφία, όμως δεν υπήρχε νευροχειρουργός. Το παιδί, με νέα διακομιδή, βρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και διεγνώσθη η κατάστασή του.
«Ταλαιπωρία όχι μόνο από την έλλειψη αξονικών, αλλά και την έλλειψη συντονισμού» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι «50 νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν αξονικό τομογράφο».
Επίσης, η Ομοσπονδία καταγγέλλει μεγάλες καθυστερήσεις στις δευτερογενείς διακομιδές του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κιλκίς. «Ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο του Κιλκίς και δεν είναι σε θέση να πάνε σπίτι τους με ιδιωτικό μέσο, δεν έχουν χρήματα να απευθυνθούν σε ιδιωτικό ασθενοφόρο, περιμένουν έως και τρεις ολόκληρες ημέρες μετά το εξιτήριο στις κλινικές του νοσοκομείου για να έρθει ασθενοφόρο να τους παραλάβει» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.