- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωτοφανές: «Δημοσκόπηση» χωρίς… δημοσκόπηση!
Μια ανύπαρκτη δημοσκόπηση «αλλάζει» το πολιτικό σκηνικό
Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε ένα άρθρο που υποστηρίζει πως «δημοσκόπηση που έχει διενεργηθεί τις τελευταίες ημέρες – με το δεδομένο της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια – και έχει τεθεί υπόψιν της ηγεσίας πολιτικού κόμματος, φέρνει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό». Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Η «δημοσκόπηση» είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη.
Το νέο της «δημοσκόπησης που ανατρέπει το πολιτικό σκηνικό» (υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ), αν και εκ πρώτης ανάγνωσης φαντάζει εξαιρετικά σοβαρή πολιτική εξέλιξη, εμφανίστηκε μόνο σε δυο ιστοσελίδες. Η πρώτη (αρχική πηγή), ήταν το Periodista και η δεύτερη το Olympia.
Η ανωτέρω δημοσίευση υποστηρίζει πως η «δημοσκόπηση» έχει τεθεί υπόψιν της ηγεσίας πολιτικού κόμματος που δεν κατονομάζεται και φανερώνει ανατροπή στη πρόθεση ψήφου υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με τον αρθρογράφο κ. Δημήτρη Μπεκιάρη, προκύπτει από το «κλίμα ευφορίας» που επικρατεί εξαιτίας της εξόδου της Ελλάδας από τα Μνημόνια (που όμως δεν σημαίνει τέλος επιτήρησης και αυστηρής λιτότητας).
Ο αρθρογράφος δεν δίνει καμία πληροφορία για την «ανατρεπτική δημοσκόπηση», όπως από ποιον διεξήχθη, μέγεθος δείγματος, ημερομηνία διεξαγωγής, τρόπος διεξαγωγής, πρόθεση ψήφου κτλ. Δεν αναφέρει καν ποιανού κόμματος είναι η «ηγεσία που έλαβε γνώση αυτής».
Ομολογουμένως, οι ισχυρισμοί του δημοσιεύματος για τη «δημοσκόπηση» μας προκάλεσαν εύλογες απορίες, τις οποίες απευθύναμε αρχικά στη σελίδα του Periodista στο Facebook, αλλά και στον ίδιο τον κ. Μπεκιάρη μέσω μηνύματος στον λογαριασμό του στο Facebook. Δεν λάβαμε απάντηση.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.