Ελλαδα

Απαγόρευση καπνίσματος σε πάρκα και παραλίες ζητά η Αντικαρκινική Εταιρεία

Σε όλους τους δημόσιους χώρους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kapnisma.jpg
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Είναι καιρός η πρακτική αυτή (απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους)να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν» επισημαίνει στο αίτημά της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ).

«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφενός μεν στις παιδικές χαρές και αφετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο την ζητήσει και στην οποία αναγράφεται. «Μην καπνίζετε. Εδώ παίζουμε εμείς!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ