- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από τον ακριτικό Λιά Θεσπρωτίας, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ έστειλε μήνυμα εμπιστοσύνης για την πορεία της Ελλάδας. « Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας», τόνισε για ακόμη μία φορά αμέσως μετά τα εγκαίνια του «Μουσείου Υφαντής».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Πάιατ, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, εάν η πρόσφατη ένταση ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Τουρκία, θα επηρεάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
«Νομίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήταν εξαιρετικά σαφής για τις ανησυχίες μας για την Τουρκία και για τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πρότυπο συντονισμού/συνεργασίας και διαλόγου ανάμεσα στις ΗΠΑ και όπως έχω πει θεωρούμε πως η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας Και θα το συζητήσω περαιτέρω αύριο με τους συναδέλφους μου στο υπουργείο Εξωτερικών όταν επιστρέψω στην Αθήνα».
Σε ερώτηση για τη «θέση» της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια ο αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ότι «Οι ΗΠΑ θεωρούν την Ελλάδα περιφερειακό πυλώνα σταθερότητας και έναν σύμμαχο κλειδί στην προσπάθεια να προωθήσουμε τον κοινό μας στόχο, να ωθήσουμε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων προς τους ευρωατλαντικούς θεσμούς, προς την ένταξη στην ΕΕ, προς ευρωπαϊκού επιπέδου μεταρρυθμίσεις και-αν οι λαοί το επιλέξουν- προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Όταν έρχεται κανείς στην περιοχή βλέπει τις ιστορικές αλλά και σύγχρονες ευκαιρίες και εμπορικές συνδέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων και βλέπουμε την Ελλάδα ως έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθεια να ωθήσουμε όλες τις χώρες της γειτονιάς σας προς τις δημοκρατικές αξίες που μοιραζόμαστε από κοινού».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο
Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας
Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις δηλώσεις παράστασης συγγενών, τραυματιών και του Δημοσίου
Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες δύο εβδομάδες
Στον καβγά συμμετείχαν και άλλες μαθήτριες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι ενόψει καλοκαιριού
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Έχουμε έναν όμορφο τόπο που λείπουν οι νέοι» αναφέρει ο δήμαρχος
Οι Αρχές περιμένουν κρίσιμα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια
Χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει σε απογραφή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.