- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Είναι αλήθεια πως κατά τα 7 χρόνια της Χούντας δεν είχαμε πυρκαγιές στην Ελλάδα;
Η αλήθεια για την ανάρτηση στο facebook που έγινε viral
Viral έχει γίνει μια ανάρτηση στο Facebook που υποστηρίζει πως κατά τα 7 χρόνια της Χούντας δεν είχαμε πυρκαγιές στην Ελλάδα. Είναι αλήθεια;
ΨΕΥΔΕΣ – LIKE FARMING
Στην ομάδα «Αθανατοι Σπαρτιατες 5» στο Facebook, είδαμε την παρακάτω ανάρτηση που έχει πάνω από 1.500 κοινοποιήσεις.
Τι ισχύει;
Σύμφωνα με τη WWF, «Την περίοδο 1956-1985 στην Ελλάδα είχαμε κατά μέσο όρο 800 περίπου πυρκαγιές το χρόνο που έκαιγαν αντίστοιχα, περισσότερα από 200.000 στρέμματα. Τις πολύ ξηρές χρονιές το πρόβλημα είναι ακόμη πιο σοβαρό: το 1985, σημειώθηκαν 1.412 πυρκαγιές που έκαψαν 1.047.000 στρέμματα! Η έκταση και η ένταση των πυρκαγιών στην Ελλάδα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το καλοκαίρι του 2007 όταν κάηκαν σχεδόν 3.000.000 στρέμματα. Το πρόβλημα είναι εξίσου έντονο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες του νότου (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία), αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη με εναλλαγή υγρών και πολύ ξηρών περιόδων (περιοχές των ΗΠΑ, Αυστραλία, Νότιος Αφρική κ.ά.)»
Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτη (σελ. 19) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), «Ο αριθμός των δασικών πυρκαγιών (σταθερός έως το 1975 με περίπου 700 περιστατικά ανά έτος) παρουσίασε αυξητική τάση τα επόμενα χρόνια 20 χρόνια, ανερχόμενος σε αρκετές χιλιάδες περιστατικά, ενώ τα τελευταία έτη, μετά την ανάληψη της δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα (1998), τα μεγέθη παρουσίασαν σχετική σταθερότητα.»
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Η ανακοίνωση με αφορμή το χθεσινό άρθρο αντεισαγγελέα
Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο εδώλιο του Εφετείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι
Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.