- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σοκαριστική αποκάλυψη: Παιδί πυροσβέστη το 6 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στο Μάτι
Το πρώτο θύμα της τραγωδίας
Τέσσερις ημέρες μετά το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς οι ιστορίες των θυμάτων συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Η τελευταία αποκάλυψη αφορά στο πρώτο θύμα της τραγωδίας, ένα βρέφος μόλις έξι μηνών. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος στον ΑΝΤ1, το βρέφος ήταν παιδί που πυροσβέστη που επιχειρούσε στα πύρινα μέτωπα σε Ραφήνα, Μάτι και Νέο Βουτζά.
Το βρέφος με τη μητέρα του που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, εντοπίστηκαν στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι.
Μία άλλη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι ότι οι γονείς του βρέφους ήταν συγγενείς της τραγικής οικογένειας Φύτρου, η οποία ξεκληρίστηκε. Πρόκειται για την 13χρονη Εβίτα Φύτρου που βρήκε τον θάνατο όταν πήδηξε από γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες, τον 11χρονο αδερφό της Αντρέα και τον πατέρα της Γρηγόρη Φύτρο που βρέθηκαν απανθρακωμένοι.
Η ανταποκρίτρια της Guardian, Elena Smith, μίλησε με τη γιαγιά του αδικαχομένου βρέφους, η οποία βρίσκεται στο πλευρό της κόρης της και μητέρας του βρέφους, Μαργαρίτας, που παλεύει για τη ζωή της.
«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι» αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.