- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Μαζί στη ζωή και στον θάνατο» - Η ηλικιωμένη που μπορούσε να σωθεί, αλλά έμεινε με τον σύντροφό της μέχρι το τέλος
Ανθρώπινες ιστορίες από το Μάτι που συγκλονίζουν
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι και η ευρύτερη περιοχή, την επομένη της φονικής πυρκαγιάς.
Οι εικόνες καταστροφής με τα καμένα σπίτια, τα αυτοκίνητα που έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες, τα καπνισμένα δέντρα και η συντριβή στο βλέμμα των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγα λεπτά.
Δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, που κάνουν συνεχώς υδροληψίες στην θάλασσα της περιοχής και σβήνουν τις τελευταίες εστίες στον Νέο Βουτζά, καθώς και τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους που «οργώνουν» την περιοχή, θυμίζουν ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πύρινης λαίλαπας.
Μαζί στη ζωή και στον θάνατο
Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν. Ενδεικτικά, στο σπίτι στο Μάτι εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με τα εγγόνια τους που φιλοξενούσαν, μαζί με τη νταντά τους.
Η τελευταία και τα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν προς τη θάλασσα, ενώ το σπίτι το είχε κυκλώσει η φωτιά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγγενείς και γείτονες, το ηλικιωμένο ζευγάρι ειδοποίησε τηλεφωνικά γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα ότι αδυνατεί να φύγει.
Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων των οικείων προς την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους διασώστες για να σπεύσουν και να τους σώσουν. Η Αστυνομία κατάφερε και μπήκε στο σπίτι γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα και ενημέρωσε αρχικώς ότι δεν είδαν κανέναν. Δυστυχώς, μετά από λεπτομερέστερη αναζήτηση εντόπισαν το ζευγάρι απανθρακωμένο. Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα ενώ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, προτίμησε να ακολουθήσει τον σύντροφο της ζωής της, στον θάνατο.
«Οι απανθρακωμένοι μοιάζουν με κούκλες»
Διακόσια μέτρα βορειότερα διασώστες αναζητούν στη θάλασσα αλλά και σε κάθε καμένο διαμέρισμα τέσσερις αγνοούμενους, εκ τω οποίων έναν πατέρα με την ανήλικη κόρη του. Ο γιος του εντοπίστηκε νωρίτερα πνιγμένος στη θάλασσα. Πυροσβέστες που έσπευσαν από την επαρχία για να συνδράμουν συγκλονίζουν όταν μας λένε ότι τα απανθρακωμένα πτώματα που εντοπίζουν έχουν συρρικνωθεί τόσο πολύ από τη φωτιά που μοιάζουν με παιδικές κούκλες.
Με μικρές ή καθόλου ζημιές γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα ορισμένα σπίτια της περιοχής, ενώ άθικτα έμειναν τα ξενοδοχεία επί της Ποσειδώνος όπως το Mati, το eHotel, το Cabo Verde και το Ramada, καθώς και οι θερινοί κινηματογράφοι Ρία και Μαϊάμι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.