Ελλαδα

Αυτοκτόνησε έφηβος στα νότια προάστια - Φόβοι για νέα υπόθεση bullying

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lonely-1466900_1920.jpg

Μια ανείπωτη τραγωδία χτύπησε οικογένεια στα νότια προάστια Αττικής.

Έφηβος, 14 ή 15 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιο του σπιτιού του από τους γονείς του.

Σύμφωνα με πρώτες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το παιδί φέρεται να άφησε σημείωμα, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της πράξης του και αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πατέρας του έφηβου αυτόχειρα είναι μέλος της αντιπολίτευσης σε δήμο των νοτίων προαστίων.  

Η υπόθεση, η οποία θυμίζει πολύ το τραγικό τέλος του νεαρού φοιτητή Γιακουμάκη στα Ιωάννινα, ερευνάται από το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με το νέο άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα: «Αν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση όποιος με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προξενεί σε τρίτον σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας. Αν η πράξη τελείται μεταξύ ανηλίκων δεν τιμωρείται εκτός αν η μεταξύ τους διαφορά ηλικίας είναι μεγαλύτερη από τρία έτη, οπότε επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα. Αν το θύμα δεν συμπλήρωσε ακόμη το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του ή δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και ο δράστης το έχει στην επιμέλεια ή στην προστασία του ή ανήκει στο σπίτι του δράστη ή έχει μαζί του σχέση εργασίας ή υπηρεσίας ή που του το έχει αφήσει στην εξουσία του ο υπόχρεος για την επιμέλειά του επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος με συστηματική παραμέληση των υποχρεώσεών του προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα γίνεται αιτία να πάθουν σωματική κάκωση ή βλάβη της σωματικής ή ψυχικής τους υγείας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ