- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κορυφώνεται το πρώτο κύμα ζέστης την Παρασκευή - Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος
Αλλά δεν είναι καύσωνας, λένε οι ειδικοί
Στο υψηλότερο σημείο, μέχρι τώρα, θα σκαρφαλώσει την Παρασκευή ο υδράργυρος, σύμφωνα με το meteo.gr.
Ωστόσο, αν και τη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το συγκεκριμένο κύμα ζέστης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως καύσωνας.
Η ελάχιστη θερμοκρασία δε, θα κυμανθεί γύρω στους 20-22 βαθμούς και στα αστικά κέντρα δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου.
Αιτία για την άνοδο της θερμοκρασίας, είναι η μεταφορά θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, οι οποίες κινούμενες ανατολικά την Παρασκευή 08/06 θα επηρεάσουν αρχικά τα δυτικά και νότια τμήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας βαθμιαία τα υπόλοιπα τμήματα, ενώ το Σάββατο 09/06/2018 οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν κινηθεί ανατολικά επηρεάζοντας μόνο τα ανατολικά και κυρίως νότια τμήματα της χώρας μας.
Την Παρασκευή 08/06, οι θερμότερες περιοχές αναμένεται να είναι η Θεσσαλία, η Δυτική Πελοπόννησος και η Δυτική Στερεά με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 36 βαθμούς Κελσίου ίσως τοπικά και 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ θερμοκρασίες περίπου 34-35 βαθμών Κελσίου αναμένεται να σημειωθούν σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.
Το Σάββατο 09/06, καθώς οι θερμές αέριες μάζες θα έχουν κινηθεί γρήγορα ανατολικά, οι υψηλές θερμοκρασίες θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, με τις θερμότερες περιοχές να εντοπίζονται στα νησιά του Νότιου και Ανατολικού Αιγαίου με τις μέγιστες θερμοκρασίες στα δυτικά τμήματά τους να φτάνουν τους 35-36 βαθμούς Κελσίου, αλλά και στη Θεσσαλία, ενώ μέγιστες θερμοκρασίες 33-34 βαθμούς αναμένονται στην Ανατολική Στερεά και την Κεντρική Μακεδονία.
Επιπλέον, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 09/06 και από τα δυτικά, θα αρχίσουν να πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος - Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες
Εκδίδεται η NAVTEX με άμεση ισχύ
Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία
Εξετάζεται η εμπλοκή του σε 40 διαρρήξεις
Επικοινωνία Τζιτζικώστα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας
Είχε κλείσει προσωρινά λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
Ποιες παραβάσεις διαπιστώθηκαν
Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί στους δρόμους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά τη Black Friday και τη Cyber Monday έχουμε άλλη μία ημέρα προσφορών
Τι ώρα είναι η συγκέντρωση στα Προπύλαια
Οι κλειστοί δρόμοι - Τι θα ισχύσει ως την Κυριακή
Η αναλυτική πρόγνωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.