- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η απάντηση Μπουτάρη στην επίθεση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας
«Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την περασμένη εβδομάδα, και στην οποία έγινε λόγος για «άθλιες δημόσιες τοποθετήσεις του Γιάννη Μπουτάρη» σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
«Μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Γιατί δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται. Ποτέ δεν έκανα δηλώσεις που έθιξαν την Γενοκτονία ή τους Πόντιους. Εκτός κι αν αναφέρονται σε δηλώσεις μου οι οποίες επίτηδες παραποιήθηκαν και αλλοιώθηκε το νόημά τους, από τους γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους που με συκοφαντούν συστηματικά και διαδίδουν ψέματα», είπε ο κ. Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως «εφόσον η Παμποντιακή Ομοσπονδία επιθυμεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη γι’ αυτόν τον λόγο, τότε πράγματι η Δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει – όπως και όλος ο κόσμος – τις παραποιημένες δηλώσεις μου κατ’ αντιδιαστολή προς τις πραγματικές δηλώσεις μου. Η επίθεση εναντίον μου επανέφερε στη δημοσιότητα την παλιότερη συνέντευξή μου στο σύνολό της – και όχι μόνο μια απομονωμένη φράση – και ο καθένας μπορεί να την δει ολόκληρη και να κρίνει».
Υποστήριξε πως η συγκεκριμένη ανακοίνωση μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και για έναν ακόμη λόγο. Διότι οι ποντιακές Ομοσπονδίες γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειές μου για την ενότητα του ποντιακού κινήματος και για την ανάδειξη της ποντιακής κληρονομιάς».
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως από τη στιγμή που ανέλαβε δήμαρχος το 2011 πρότεινε και εργάστηκε ώστε οι ποντιακές οργανώσεις να βρεθούν μαζί, ενώ συμπλήρωσε πως στη διάρκεια της διοίκησης του εντάχθηκε στο τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του δήμου η εκμάθηση ποντιακής διαλέκτου.
«Η ανακοίνωση αυτή μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Διότι ήρθε περίπου 10 μέρες μετά την κοινή ανακοίνωση των τριών ποντιακών Ομοσπονδιών που καταδίκαζε την επίθεση εναντίον μου και διαχώριζε τη θέση του ποντιακού κινήματος από τα ακραία στοιχεία που μου επιτέθηκαν. Οπότε, δεν αντιλαμβάνονται τι έρχεται να εξυπηρετήσει και ποιος ο σκοπός της», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.