- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Κρίθηκαν ένοχοι δήμαρχος και αντιδήμαρχος στην Κέρκυρα
Για παράβαση περιβαλλοντολογικών διατάξεων
Με ποινή φυλάκισης 8 ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κερκύρας ο δήμαρχος Κώστας Νικολούζος και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης.
Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της παράβασης περιβαλλοντολογικών διατάξεων, μετά τη μήνυση που τους ασκήθηκε την περασμένη Κυριακή από τον πολιτιστικό εξωραϊστικό σύλλογο Τεμπλονίου.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, έδωσαν εντολή σε υπάλληλο του δήμου καθαριότητας να επιρρίψει απορρίμματα στο ήδη κλειστό κύτταρο β΄ του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Το δικαστήριο έκρινε την ενοχή τους έπειτα από μία μαραθώνια δικαστική διαδικασία, που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και διήρκησε μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ συνέχεια δόθηκε από το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 21.30 το βράδυ περίπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο 20,61% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στο 11,16% της Δευτεροβάθμιας στις σημερινές κινητοποιήσεις
Πρώτη εμφάνιση για τα προηγμένα αντιπυραυλικά συστήματα David's Sling και Spyder, καθώς και νέα αυτόνομα drone
Παιδεία, υγεία και κόστος ζωής στο επίκεντρο των πανελλαδικών διαδηλώσεων
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού θα χτυπήσουν οι βροχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μετά την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης που ελέγχεται από τη Βεγγάζη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.