Ελλαδα

Μυτιλήνη: Κλειστοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο που θα μιλήσει ο Τσίπρας (εικόνες, video)

Μεγάλη πορεία των κατοίκων, κλειστά από το πρωί όλα τα καταστήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ypo1.jpg
Twitter

Πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας  που έχουν ληφθεί στη Μυτιλήνη λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα απευθύνει ομιλία στο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει επιστρατευτεί ολόκληρη η δύναμη του λιμενικού σώματος στο νησί, 7 διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Λόγω των πρόσφατων περιστατικών με την Τουρκία στο νησί έχει μεταβεί και ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ που ασχολείται με τις τηλεπικοινωνίες προκειμένου να προστατευθούν οι επικοινωνίες του πρωθυπουργού.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στα κοινωνικά μέσα ο δημοσιογράφος  του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο που θα απευθύνει ομιλία ο πρωθυπουργός  καθώς κάτοικοι και φορείς της Λέσβου προγραμμάτισαν διαμαρτυρίες λόγω του ΦΠΑ στα νησιά και του προσφυγικού ζητήματος.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι από το πρωί, η Μυτιλήνη θυμίζει έρημη πόλη αφού τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά, ενώ δεν λειτουργούν ούτε τα περίπτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πλήθος κόσμου στις διαμαρτυρίες

Τους 3.000 πλησιάζουν οι διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ