- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
H Νατάσα Καραμανλή ΔΕΝ πάσχει από καρκίνο και ούτε έγραψε αυτό το κείμενο
Τα δημοσιεύματα, η υπόνοια και η αλήθεια
Κυκλοφορεί ένα κείμενο που αποδίδεται λανθασμένα στην Νατάσα Καραμανλή και αφήνει την υπόνοια ότι πάσχει από καρκίνο. Δεν είναι αλήθεια.
Το είδαμε στο fanpage.gr, trelokouneli.gr και alithinesgynaikes.gr
Όπως βλέπετε χρησιμοποιούν τη φωτογραφία της σύζυγου του κ. Καραμανλή, Νατάσας Παζαΐτη και αφήνουν να εννοηθεί ότι το κείμενο γράφτηκε από αυτή.
Το κείμενο είχε δημοσιευθεί αρχικά στις 6/6/2015 από την ιστοσελίδα fylada.gr και η συντάκτρια ονομάζεται Νατάσα Καραμανλή, αλλά δεν έχει την παραμικρή σχέση με την σύζυγο του κ. Καραμανλή εκτός από την συνωνυμία. Κάποια ιστολόγια το αναδημοσίευσαν και χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία της κ. Νατάσας Παζαΐτη – Καραμανλή. Αυτές τις μέρες, ξεκίνησε μια δεύτερη αναπαραγωγή του κειμένου και πάλι με την φωτογραφία της κα Παζαΐτη
Στην αρχική δημοσίευση συμπλήρωσαν:
«Αγαπητοί φίλοι και αναγνώστες της fylada.gr, σας ενημερώνουμε ότι ορισμένα site έκαναν αναδημοσίευση το παρόν κείμενο της κειμενογράφου μας Νατάσας Καραμανλή (ουδεμία σχέση με την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού) δίνοντας την λανθασμένη εντύπωση προς εσάς, πως αναφερόμαστε στην κα Νατάσα Καραμανλή, σύζυγο του κου Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε σύγχυση φέρουν τα συγκεκριμένα site, και ευελπιστούμε σύντομα να σταματήσουν τις αναδημοσιεύσεις αυτού του είδους».
Tα δημοσιεύματα έχει διαψεύσει και η σύζυγος του κ. Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη μέσω της σελίδας στο facebook Κέντρο Μαστού Embio.
«Σήμερα αναρτήθηκε σε κάποια ιστοσελίδα άρθρο με τον τίτλο «Ο καρκίνος μου έδωσε το δικό του μάθημα ζωής». Το άρθρο, το οποίο περιγράφει την προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που καταπολέμησε τη νόσο, υπογράφει συντάκτρια της ιστοσελίδας, με το όνομα Νατάσσα Καραμανλή. Η απλή συνωνυμία της συντάκτριας του άρθρου με εμένα, καθώς και ο τίτλος του που παραπέμπει στην επιστημονική μου ιδιότητα, οδήγησε στην ταύτιση της υπογράφουσας με εμένα και στη μαζική αναπαραγωγή του άρθρου από άλλα sites αλλά και ιδιώτες.
Το ενδιαφέρον όλων μας για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού είναι δεδομένο. Το ενδιαφέρον κάποιων ανθρώπων για την επιστημονική μου τοποθέτηση είναι συγκινητικό. Όμως αυτή ακριβώς η επιστημονική μου ιδιότητα επιβάλλει να αποφεύγονται ακόμα και οι καλοπροαίρετες παρεξηγήσεις που μου αποδίδουν κείμενα που δεν είναι δικά μου.
Αναστασία Παζαΐτη
Γενική Χειρουργός – Χειρουργός Μαστού»
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Ποιες κατηγορίες δεξιοτήτων είναι χρήσιμες για την επαγγελματική σταδιοδρομία των νέων
Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη
Κανένα ενδεχόμενο για νέα παράταση, αναφέρουν πηγές του υπουργείου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μερικές προσωπικές αναμνήσεις και μια πρόταση για το Γήπεδο Μπάσκετ του Αστέρα Εξαρχείων
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα - Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
Επτά συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.