- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας» λέει ο μητροπολίτης Κηφισίας μετά τις αντιδράσεις
«Δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό» λέει ο μητροπολίτης Κύριλλος
Ύστερα από δημοσιεύματα αναφορικά με την εγκύκλιο που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου, ο μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Στίβεν Χόκινγκ υπήρξε ένας λαμπρός επιστήμονας, ο οποίος με τις θεωρίες και τις επιστημονικές του ανακαλύψεις έφερε την ανθρωπότητα πιο κοντά στο να κατανοήσει το άπειρο σύμπαν, που με σοφία δημιούργησε ο Πατέρας και Δημιουργός μας.
Ατυχώς, ο ευφυής αυτός επιστήμονας, που με τόση επιτυχία κατανόησε το δημιούργημα, δεν κατόρθωσε να δει τον Δημιουργό. Ο ίδιος δήλωνε άθεος. Αυτό, όμως, δεν ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη, αλλά οι προσωπικές του θέσεις.
Το ότι ο άνθρωπος αυτός δεν κατόρθωσε να "δει" τον Θεό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή πως εμείς δεν τον βλέπουμε. Πλέον ο ίδιος, που ήδη βρίσκεται ενώπιον του Μεγάλου Κριτή, θα έχει διαπιστώσει το λάθος του.
Όπως κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης με ευκολία μπορεί να διαπιστώσει, στην εγκύκλιό μας, με την ευκαιρία της Αναστάσεως του Κυρίου μας, ούτε επιτιθέμεθα, ούτε αφορίζουμε, ούτε αντιπαρατιθέμεθα με τον Χόκινγκ. Αντιθέτως, χρησιμοποιούμε το παράδειγμά του για να υπενθυμίσουμε πως "όσοι σκοτώνουν τον Θεό στον ουρανό, αφήνουν τον άνθρωπο ορφανό στη γη".
Ο Χόκινγκ υπερασπίστηκε την αθεΐα του. Εμείς υπερασπιζόμαστε την πίστη μας. Ήταν δικαίωμά του και είναι δικαίωμά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές και ξεκάθαρες προσπάθειες για τη δημιουργία εντυπώσεων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.