Ελλαδα

Ενοχλημένος ο Μώραλης για τις καθυστερήσεις σε Μετρό και Τραμ

«Η υπομονή μας πρέπει όλοι να γνωρίζουν, δεν είναι ανεξάντλητη», το σχόλιο του δημάρχου Πειραιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
moralis2342.jpg
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία των έργων του Μετρό και του Τραμ, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη του Πειραιά.

«Με λύπη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε εγώ και οι φορείς της πόλης από τους αρμόδιους, ότι τα έργα του Μετρό και του Τραμ θα ολοκληρωθούν πέραν των χρονοδιαγραμμάτων που μας είχαν γνωστοποιηθεί προ λίγων μηνών. Αναρωτιέμαι πλέον αν ο Πειραιάς, το μεγάλο λιμάνι της χώρας με τις μεγάλες επενδύσεις, η πύλη εισόδου και εξόδου εκατομμυρίων τουριστών και η φυσική έδρα της ελληνικής ναυτιλίας, αποτελεί για την κυβέρνηση προτεραιότητα, αφού τα σημαντικά έργα προχωρούν από την ανάδοχο εταιρεία με αργούς ρυθμούς, χωρίς σχέδιο και ρεαλιστικό προγραμματισμό, αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τροχοπέδη στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.

» Ως εκ τούτου, θα ζητήσω τις επόμενες ημέρες συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σπίρτζη, προκειμένου αφενός να διαμαρτυρηθώ για τις νέες καθυστερήσεις, αφετέρου για να μεταφέρω την αγανάκτηση και την ανησυχία των πολιτών και των φορέων της πόλης, για τη διαρκή αυτή αναβολή ολοκλήρωσης των έργων του Τραμ και του Μετρό. Η υπομονή μας, πρέπει όλοι να γνωρίζουν, δεν είναι ανεξάντλητη» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ