- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το Θεογέφυρο, φυσικό πέρασμα σα γεφύρι πάνω από τον ποταμό Καλαμά στην Ήπειρο, κατέρρευσε χτες Πέμπτη.
Λεπτομερέστερα, το Θεογέφυρο έπεσε χτες το μεσημέρι, μετά από παρατεταμένη και πολύ έντονη βροχή. Ήταν φυσικό μνημείο, βρισκόταν στο χωριό Λίσινο Ιωαννίνων, είχε μήκος περίπου 6 μέτρα ακανόνιστο πλάτος 2-3 και ύψος περίπου 20 πάνω από το ποτάμι.
Σχετικά, ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε: «Το μοναδικού κάλους φυσικό μνημείο του Δήμου Ζίτσας, το Θεογέφυρο, δεν άντεξε στη μανία της φύσης και το πρωί της Πέμπτης κατέρρευσε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πολυήμερες βροχοπτώσεις). Να σημειωθεί πως το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή με το ΦΕΚ 979/Β/27-11-91 έχει χαρακτηρισθεί ως Αρχαιολογικός χώρος και αποτελούσε πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών.
Ο Δήμος Ζίτσας από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το συμβάν ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας και παράλληλα ενημέρωσε με σχετικό έγγραφό του τους Βουλευτές Ιωαννίνων και το υπουργείο Εσωτερικών καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και ΙΓΜΕ προκειμένου όλοι μαζί να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την επόμενη μέρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Αστυνομικοί συνέλαβαν τον 47χρονο
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.