- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκική αντιπροσωπεία σε Κοντονή: Δώστε μας τους Τούρκους αξιωματικούς
«Δεν γίνεται» η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης
Επί τάπητος τέθηκε κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με τουρκική αντιπροσωπεία, το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που παραμένουν επί ελληνικού εδάφους καθώς εκκρεμούν οι τελικές αποφάσεις για τη χορήγηση ή μη ασύλου.
Η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Τούρκο υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, ζήτησε το μεσημέρι της Τρίτης από τον κ. Κοντονή να εκδοθούν άμεσα και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, παραπέμποντας στη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η συνάντηση εντάσσεται σε ενέργειες για τη βελτίωση του επιπέδου συνεργασίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Παράλληλα, αφήνει να εννοηθεί ότι η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ήταν της Άγκυρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγωδία γράφτηκε στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2023
Eπιχειρούν 118 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα
Οι πολίτες καλούνται να μην ανοίγουν το αρχείο
10 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο
Σε γενική επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και υπευθυνότητας της ION
Οι πρώτες πληροφορίες
Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της
Επί 20 μέρες οι 43χρονος έπαιζε θέατρο
Άνοιξε για τους πεζούς το κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Μητροπόλεως - Συνεχίζονται οι εργασίες
Ο ρόλος των βοριάδων που φυσούν στο Αιγαίο
Εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα
Σε ιδιωτικό ναυπηγεία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.