Ελλαδα

Ποιοι άνεργοι παίρνουν το επίδομα των 400 ευρώ

Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση - Αναλυτικά τα κριτήρια

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
επίδομα, νέοι άνεργοι
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για το επίδομα των 400 ευρώ σε νέους ανέργους που εξήγγειλε τη Δευτέρα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ορίζονται με υπουργική απόφαση.

Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση:

  • Είναι εφάπαξ.
  • Δίδεται σε μη επιδοτούμενους ανέργους, ηλικίας 18 έως 24 ετών που, «κατά την 31η.10.2017, ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ και που, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας υπουργικής απόφασης, εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα ανεργίας του οργανισμού».
  • Πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται:

  • Έπειτα από οίκοθεν έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στα Μητρώα εγγεγραμμένων μη επιδοτούμενων ανέργων και
  • εφόσον από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ προκύπτει ότι υφίστανται για κάθε δικαιούχο τα εξής στοιχεία: α) Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, β) ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου, προκειμένου περί αλλοδαπών, γ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ), δ) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), ε) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN)*.

Οποιαδήποτε διαφορά προκύπτει μεταξύ των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης και του ΟΑΕΔ επιλύεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

----------------------

* Σε περίπτωση έλλειψης των στοιχείων ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού και IBAN, οι δικαιούχοι οφείλουν να καταχωρήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ έως τις 20.12.2017.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ