Ελλαδα

Ιωάννινα: Άγρια επεισόδια με απολυμένους σούπερ μάρκετ και δυνάμεις των ΜΑΤ (εικόνες, video)

Απολυμένοι, συνδικαλιστές και συνταξιούχοι δέχτηκαν χτυπήματα «στο ψαχνό» - Ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
s45.jpg
http://epirusgate.blogspot.gr

Άγρια επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ και 12 συλλήψεις, ανάμεσα τους και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διαμαρτυρία απολυμένων εργαζομένων, έξω από κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Το Εργατικό Κέντρο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στη συγκεκριμένη επιχείρηση για «την ανάκληση της σωρείας προσχηματικών μηνύσεων που έχει υποβάλλει η εργοδοσία εναντίον εργαζομένων που ζητούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να συνεχίσουν να εργάζονται».

aepimin3.jpg
epiruspost.gr

aepimin2.jpg
epiruspost.gr

aepimin1.jpg
epiruspost.gr

Δεκάδες εργαζόμενοι με τα σωματεία τους, καθώς και απολυμένοι από την επιχείρηση, βρέθηκαν από το πρωί μπροστά στο συγκεκριμένο κατάστημα για την περιφρούρηση της απεργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου. Έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας, στον χώρο έφτασαν μια διμοιρία και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όμως η παρουσία τους πυροδότησε ένταση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 7 Δεκεμβρίου.

aepimin4.jpg
epiruspost.gr

aepimin5.jpg

aepimin6.jpg

dik.jpg

Ιωάννινα:7 Δεκεμβρίου Η Δίκη Των 12 Συλληφθέντων.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων αναφέρει με ανακοίνωσή του ότι «ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας στη δουλειά με αξιοπρέπεια», προειδοποιώντας πως «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», τονίζοντας ταυτόχρονα πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Το σωματείο επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων καταγγέλλει τις  12 συλλήψεις (3 από αυτούς είναι μέλη του σωματείου μας) που σημειώθηκαν σήμερα στο market in κατά τη διάρκεια της περιφρούρησης της απεργίας που είχε προκηρυχτεί από το Εργατικό κέντρο για το συγκεκριμένο χώρο.

Kαταγγέλλουμε την κυβέρνηση που στέλνει τα ματ να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του μεγαλοεργοδότη  Ράμμου του market in, που βαρούσαν στο «ψαχνό» εργάτες, γυναίκες, συνταξιούχους ενώ μάλιστα ένας μεταφέρθηκε και στο Νοσοκομείο.

Δεν θα τους περάσει, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να περάσει. Θέλουν υποταγμένους εργάτες, να μην κουνιέται φύλλο στους χώρους δουλειάς. Βάζουν χέρι στο δικαίωμα στην Απεργία.

• Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
• Απαιτούμε την επαναπρόσληψη των εργαζομένων.
• ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο έξω από το market in.

 Οι εργαζόμενοι - οι άνεργοι των Ιωαννίνων να δώσουν απάντηση σε όλο αυτό το ανθρωποκυνηγητό που έχουν κηρύξει μεγαλοεργοδότες- κυβέρνηση - αστυνομία επειδή ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμά μας στη δουλειά με αξιοπρέπεια.
Να δώσουμε το μήνυμα ότι  «ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21 αιώνα δε θα γίνουμε»!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ