Ελλαδα

Καμίνης για Πολυτεχνείο: «Διπλά ιερόσυλη» η εκμετάλλευση του άβατου και του ασύλου από καταληψίες

Έκκληση να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της - Για το νόημα της ελευθερίας μίλησε ο ΠτΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ
EUROKINISSI//ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

«Είναι  αδιανόητο να μην μπορούμε να τιμήσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, επειδή έτσι αποφάσισε και επιβάλλει μία μικρή ομάδα ατόμων που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό της», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την κατάληψη στο κτίριο του ΕΜΠ. 

Και πρόσθεσε: «Αυτή η χρήση του άβατου και του "ασύλου",  είναι πράξη διπλά ιερόσυλη. Γιατί η δημοκρατία συμπεριλαμβάνει, δεν αποκλείει· απελευθερώνει, δεν απαγορεύει.

Επιπλέον, αυτοί που έχουν καταλάβει το Πολυτεχνείο καλούν σε "εξέγερση" την ώρα που, σε εθνικό πένθος, η χώρα θρηνεί τα θύματα της θεομηνίας και της χρόνιας πολεοδομικής αφροσύνης .

Καλώ την πολιτική ηγεσία, σεβόμενη το πνεύμα των ημερών αλλά και τον εθνικό, δημοκρατικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου, να αναλάβει τη στοιχειώδη κυβερνητική της ευθύνη. Να εξασφαλίσει ότι η αυριανή ημέρα θα είναι μία ημέρα τιμής και μνήμης και όχι μία ημέρα ταραχών κι επεισοδίων».

ΠτΔ για το νόημα της επετείου

«Το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου». Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας ότι η επέτειος αυτή αποτελεί πηγή άντλησης διδαγμάτων για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
 

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει: «Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Επέτειος μνήμης των Αγωνιστών και ιδίως των θυμάτων που έπεσαν υπέρ της Δημοκρατίας, αποτελεί ταυτοχρόνως - κυρίως δε κατά την σημερινή συγκυρία - πηγή άντλησης διδαγμάτων και για την θεμελιώδη αξία της Ελευθερίας, ως μέσου υπεράσπισης τόσο της αξίας του Ανθρώπου όσο και αυτού τούτου του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Υπ' αυτό το πνεύμα, το νόημα της Ελευθερίας είναι ευθέως αντίθετο προς κάθε μορφής ενέργεια και συμπεριφορά, που παραβιάζει καταφώρως το Σύνταγμα και θέτει αυθαίρετους φραγμούς στην ακώλυτη άσκηση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων των μελών του Κοινωνικού Συνόλου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ