- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Ο Χρ. Σπίρτζης πιέζει να κλείσουν άμεσα οι μπάρες παρά τα σοβαρά προβλήματα
Αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία 300.000 κάτοχοι χάρτινων καρτών έως τα τέλη του Οκτωβρίου
Τη λήψη μέτρων ώστε να περιοριστεί το εύρος της ταλαιπωρίας που περιμένει το επιβατικό κοινό έως τα τέλη του Οκτωβρίου αποφάσισε το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών.
Με την πλειονότητα των εργαζομένων στα ΜΜΜ να κάνουν λόγο για βιαστικές κινήσεις από τη μεριά του αρμόδιου υπουργού όσον αφορά τη μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Θάνος Βούρδας συμμετείχαν σε σύσκεψη με τους επικεφαλής των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών και του αναδόχου του έργου του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα.
Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά, καθώς έως τα τέλη του μήνα πρέπει να αντικατασταθούν 300.000 παλιές χάρτινες κάρτες με νέες ηλεκτρονικές. Για να γίνει αυτό πρέπει οι κάτοικοι καρτών να υποβάλουν έναν ανοικτό φάκελο με:
- μία φωτογραφία τους,
- μία φωτοτυπία της υπάρχουσας κάρτας,
- ένα έγγραφο που αποδεικνύει τον ΑΜΚΑ τους και έναν επταψήφιο κωδικό, ο οποίος είναι απαραίτητος σε περίπτωση που χαθεί η κάρτα.
- Στον φάκελο θα αναγράφεται, επίσης, το όνομα και η διεύθυνση των κατόχων.
Εργαζόμενοι του αναδόχου, μαζί με υπαλλήλους των ΜΜΕ, θα επεξεργάζονται τα στοιχεία και θα εκδίδουν τις νέες ηλεκτρονικές κάρτες, οι οποίοι και θα ταχυδρομούνται στους κατόχους τους.
Κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης:
- εξετάστηκε η προμήθεια άλλων 30 τερματικών έκδοσης καρτών, τα οποία θα εγκατασταθούν μέχρι τα τέλη του μήνα σε σταθμούς με μεγάλη προσέλευση κόσμου με στόχο την επίσπευση της διαδικασίας.
- ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την έντονη δυσφορία του στον διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιάννη Σκουμπούρη, ο οποίος έχει αναλάβει την υλοποίηση του ηλεκτρονικου΄εισιτηρίου, για τις σοβαρές ελλείψεις χάρτινων μοναδιαίων ηλεκτρονικών εισιτηρίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για μία διαδρομή στα μέσα μεταφοράς. Για λόγους που δεν διευκρίζονται μέχρι στιγμής, ο ΟΑΣΑ προμηθεύτηκε μόλις 10 εκατομμύρια μοναδιαία ηλεκτρονικά εισιτήρια και δεν έχει ακόμα μεριμνήσει να διεξάγει διαγωνισμό για την προμήθεια νέων.
- ο υπουργός ζήτησε το συντομότερο δυνατό να λειτουργήσουν οι πύλες εισόδου - εξόδου στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ, την ώρα που δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για όσους δικαιούνται μειωμένο κόμιστρο ή δωρεάν μετακίνηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.