- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι λέει ο εκπαιδευτικός που πήρε τις πρώτες πατημασιές του ανθρώπου: Δεν τα έκλεψα, ήθελα να διακοσμήσω το σπίτι μου
«Ορκίζομαι στα παιδιά μου»
«Τα μάζεψα με τη σύζυγό μου πριν από τέσσερα χρόνια. Ψάχναμε κοχύλια, πετραδάκια κι άλλα διακοσμητικά από τις παραλίες. Τα είδαμε, μας άρεσαν και τα πήραμε. Δεν τα βρήκαμε τώρα. Τα θέλαμε, για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Μάλιστα έψαχνα αστερίες και διακοσμητικά μπουκάλια για να φαίνονται πιο ωραία!».
Αυτό ισχυρίζεται ο εκπαιδευτικός από τα Χανιά, ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε τα απολιθώματα βάδισης προγόνου του ανθρώπου ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών.
Ο Χανιώτης εκπαιδευτικός μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα για το τι πρόκειται και πως τα είχε βάλει στο τζάκι και στο καλοριφέρ του σπιτιού του στην Κίσσαμο και τα πήρε μαζί του στη Μακεδονία, γιατί είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του, συζεί με μία άλλη γυναίκα και είχε κάνει αίτηση για απόσπαση στη συμπρωτεύουσα.
Μάλιστα, λέει ότι εκείνη, η εν διαστάσει δηλαδή σύζυγός του, έκανε την καταγγελία στην Αστυνομία, για να τον μπλέξει, επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις. Ωστόσο, σε ερώτησή μας εάν έχει αποδείξεις ότι τα είχε τόσα χρόνια- οι ερευνητές λένε ότι αποσπάστηκαν πρόσφατα- ο ίδιος λέει ότι τα έβλεπαν οι γονείς του που τα είχε εκθέσει στο σπίτι του.
«Στο σπίτι δεν έμπαιναν άλλα άτομα, πέρα από τους γονείς μου. Δεν έχω φωτογραφίες που να δείχνουν ότι τα είχα πολύ καιρό», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ήταν καλοκαίρι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Δεν τα ξεκολλήσαμε. Εμείς τα βρήκαμε με τη σύζυγό μου και τα πήραμε, γιατί μας άρεσαν. Ο χώρος ήταν αφύλακτος. Εάν ήταν τόσο σημαντικά, γιατί δεν προστατευόταν ο χώρος; Ορκίζομαι στα παιδιά μου ότι λέω αλήθεια. Θα μπλέξω άδικα και πρέπει να βγάλω τη ρετσινιά από πάνω μου».
Ερωτηθείς για την ύπαρξη κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στη Μακεδονία και εμπορεύονται αρχαία αντικείμενα, ο ίδιος επαναλαμβάνει ότι δεν τα πήρε μαζί του για να τα πουλήσει, αλλά για να διακοσμήσει το νέο του σπίτι.
«Είναι βλακείες να λένε ότι ανήκω σε τέτοια κυκλώματα, δεν έχω καμία σχέση. Το κινητό μου είναι στη διάθεση της Αστυνομίας, για να δουν ότι εγώ δεν είχα καμία περίεργη συνομιλία με κανένα», αναφέρει.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, όταν έμαθε για το «θησαυρό» που κατείχε, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. «Μου τηλεφώνησαν από την Αστυνομία και μου είπαν ότι πρέπει να πάω σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί έρευνα στο πατρικό μου, όπου βρήκαν ένα από αυτά. Εγώ μαζί μου, δεν θυμάμαι ακριβώς, επειδή τα είχα χάσει από το σοκ, είχα πέντε ή έξι κομμάτια τα οποία και τα επέστρεψα».
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, «εάν ήταν κάτι αξίας, γιατί να τα έχω εκτεθειμένα και στα δύο μου σπίτια, στην Κρήτη και στη Θεσσαλονίκη και να μην τα έχω κάπου κρυμμένα»;
Ο ίδιος περιμένει να κληθεί από τον εισαγγελέα, για να αναφέρει τους ισχυρισμούς του.
Ο εντοπισμός
Όπως έχει γράψει η «Πατρίς», αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων έφτασαν στην ταυτότητά του εκπαιδευτικού από πληροφόρηση που είχαν. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρήκαν ένα από τα τμήματα που είχαν αφαιρεθεί.
Αστυνομικοί από την Κρήτη επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί του και, αφού ενημερώθηκαν από τον ίδιο ότι βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, του ζήτησαν να μεταβεί στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.
Εξεταζόμενος υπέδειξε στους αστυνομικούς την αγροτική περιοχή στην οποία βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν έξι τμήματα πλάκας με αποτυπώματα βάδισης, που είχε μεταφέρει από τα Χανιά.
Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος, ο εισαγγελέας στη Θεσσαλονίκη έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος, ενώ η δικογραφία που ξεκίνησε να σχηματίζεται με τη την παρουσία του στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα διαβιβαστεί στις Διωκτικές Αρχές των Χανίων, για συνέχιση της προανάκρισης από το Α.Τ Κισσάμου.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια εστάλησαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.
Πηγή: patris.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.