- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζούσαν ένα μαρτύριο. Καθηγητής μουσικής ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια κάτω των 12 ετών
Στο ωδείο της φρίκης ο 60χρονος αποπλανούσε και φωτογράφιζε τις μικρές μαθήτριες του
Νέα υπόθεση συστηματικής ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών κατάφερε να εξιχνιάσει η ελληνική αστυνομία και συγκεκριμένα η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προχωρώντας στη σύλληψη ενός 60χρονου Έλληνα καθηγητή μουσικής σε ωδείο της Αττικής. Σύμφωνα με την ενημέρωση του διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη, ο ημεδαπός καθηγητής και πατέρας δύο παιδιών αποπλανούσε και ασελγούσε συστηματικά σε ανήλικα παιδιά και συγκεκριμένα σε ανήλικα κορίτσια, μαθήτριες του.
Για την υπόθεση αυτή έχουν διερευνηθεί μέχρι τώρα τρία περιστατικά και έχουν ταυτοποιηθεί δυο από αυτά, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τη διακρίβωση και πιστοποίηση και άλλων συναφών περιπτώσεων.
«Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα είναι αποπλάνηση ανήλικων, κατάχρηση ανήλικων σε ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων και παράνομη κατοχή και οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μεταξύ των άλλων και οπλισμός. Πρόκειται για αδικήματα με ιδιαίτερη ποινική και κοινωνική απαξία καθώς στρέφονται κατά ανηλίκων, από δράστη ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ασελγούσε στις παιδικές ψυχές τους», είπε χαρακτηριστικά ο υποστράτηγος Χ. Παπαζαφείρης και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να τονίσω, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι η προστασία των παιδιών είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, αφού οι δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και δρουν χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ο δράστης – παιδόφιλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει, συνεπώς η αυξημένη εποπτεία και η αφιέρωση περισσότερου χρόνου με τα παιδιά μας, δρα προληπτικά και προστατευτικά».
Τα παιδιά θύματα του παιδόφιλου καθηγητή ήταν μικρότερα των 12 ετών. Ο 60χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονιών 9χρονης η οποία δεν άντεξε και τους είπε το μαρτύριο που περνούσε. «Στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, μέρος του οποίου είχε πορνογραφικό περιεχόμενο», επισημαίνει η αστυνομία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(2) ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές,
εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,

(2) πιστόλια,
δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι,
κάνη, κλείστρο, (6) μαχαίρια και (2) πτυσσόμενες ράβδοι,
πεντακόσια σαράντα εννέα (549) φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,
(2) φυσίγγια και (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου και
(2) ψηφιακοί δίαυλοι.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.