Ελλαδα

Η κτηνίατρος των απροστάτευτων και αδέσποτων: «Από πάνω μου θα περάσετε για να πάρετε ένα από τα ζώα που εγώ προστατεύω» (video)

Με εισαγγελική απόφαση 200 σκυλιά και γάτες χάνουν το καταφύγιό τους στην Χαλκίδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
366474-758007.jpg

Τουλάχιστον 200 ανυπεράσπιστοι σκύλοι και γάτες, αδέσποτοι της ζωής, κινδυνεύουν να χάσουν το καταφύγιό τους στη Χαλκίδα, το οποίο κλείνει με απόφαση εισαγγελέα και τη συγκατάθεση του δήμου και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το  editorsall.gr και οι ομάδες φιλόζωων της Χαλκίδας καταγγέλλουν ότι ο υπεύθυνος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Αντώνης Πανούσης, δήλωσε ότι πρέπει να θανατωθούν όσα ζώα είναι άρρωστα και καλαζαρικά ζώα. Η επιλογή της θεραπείας προφανώς δεν υπάρχει στην ατζέντα του κ. Πανούση.

Σύμφωνα με το editorsall.gr ο δήμος Χαλκίδας διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας καθώς δεν υπάρχει καν μόνιμος κτηνίατρος και υπάρχουν πολλά ανεμβολίαστα, μη αποπαρασιτώμενα, άρρωστα, χωρίς θεραπείες σκυλιά με την είσοδο να απαγορεύεται στους πολίτες αν και δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. «Γι' αυτό βέβαια δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Εισαγγελία», σχολιάζει το ρεπορτάζ.

Η κτηνίατρος Ειρήνη Ταπούτη την Τρίτη το πρωί βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αρχές της Χαλκίδας που πήγαν στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας για να πάρουν τα πρώτα σκυλιά. Η στάση της έγινε viral στα social media.

Η Ειρήνη Ταπούτη είναι η κτηνίατρος που στείρωσε αφιλοκερδώς 576 σκυλιά σε 4 μέρες. Περιθάλπει τα σκυλιά του καταφυγίου και τα αδέσποτα και ξεκαθάρισε απευθυνόμενη προς όλους τους κρατικούς φορείς ότι «από πάνω μου θα περάσετε για να πάρετε ένα από τα ζώα που εγώ προστατεύω».

Η Ειρήνη Ταπούτη είναι ιδιοκτήτρια της κλινικής Κυανούς Σταυρός με την κόρη της Νεφέλη Σίνου και το 2014 μέσα σε 4 ημέρες σε συνεργασία με εθελοντές στείρωσε ΔΩΡΕΑΝ 576 αδέσποτα σκυλιά στην κλινική της. Ο Δήμος που προσκλήθηκε σε αυτή τη δράση όχι μόνο δε συμμετείχε αλλά τελικά κατέληξε η κτηνίατρος να βρεθεί υπόλογη απέναντι στη δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί: η δημοτική αρχή πήρε το 2015 100.000 ευρώ για τη στείρωση 500 αδέσποτων εντός 1 έτους ενώ η κ. Ταπούτη στείρωσε 576 αδέσποτα χωρίς ούτε 1 ευρώ εντός 4 ημερών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ