- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εφοριακοί: Κάνουμε το καθήκον μας και εισπράττουμε ξύλο
Για μεροκάματο του τρόμου κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Δωδεκανήσου αναφορικά με τον τραμπουκισμό στην Πάτμο
Αποτροπιασμό για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στην Πάτμο, όπου επιχειρηματίας επιτέθηκε σε εφοριακούς που διενεργούσαν ελέγχους στο νησί, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, στην οποία κάνει λόγο για «μεροκάματο του τρόμου».
«Το περιστατικό με τους συναδέλφους εφοριακούς του συλλόγου στην Πάτμο ήρθε να προστεθεί στα καθημερινά φαινόμενα βίας και εκφοβισμού που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων» σημειώνει ο Σύλλογος, επισημαίνοντας ότι «οι εφοριακοί είναι εργαζόμενοι που εκτελούν τα καθήκοντα τους».
«Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων;» αναρωτιούνται οι εφοριακοί, υπογραμμίζοντας: «Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εργαζόμενοι με οικογένειες και ζούμε καθημερινά το μεροκάματο του τρόμου. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής πρέπει να τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία, γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «αν η προσπάθεια δεν είναι συλλογική, θα αποτύχει». Οι εφοριακοί καταλήγουν: «Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία, το Yπουργείο Οικονομικών και την ΑΔΑΕ την ουσιαστική υποστήριξη, ασφάλεια και νομική θωράκιση στο έργο μας, την παροχή των απαιτούμενων εργαλείων για την εκτέλεση των καθηκόντων μας και την απόσυρση της δαμόκλειας σπάθης της αστικής και ποινικής ευθύνης των ελεγκτών (Nόμος 4342/2015), η οποία δυσχεραίνει το ελεγκτικό μας έργο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Σε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» η κίνηση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το σημερινό του σκίτσο
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Η μαρτυρία ψαρά που έπεσε και εκείνος στη θάλασσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.