Ελλαδα

Τρόμος στον αέρα: Κεραυνός χτύπησε αεροπλάνο στη Σκιάθο

Λαχτάρησαν οι 45 επιβάτες της πτήσης των British Airways

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364258-753325.jpg

Λαχτάρησαν στον αέρα το πρωί της Δευτέρας, οι 45 επιβάτες της πτήσης ΖΑ 2225 των British Airways, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λονδίνο-Σκιάθος, όταν κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», από τη μία στιγμή στην άλλη, η πτήση που είχε ξεκινήσει από το Λονδίνο στις 07.10 το πρωί (τοπική ώρα) και αναμενόταν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου στις 12.15 το μεσημέρι, μεταφέροντας Βρετανούς τουρίστες αλλά και Έλληνες, εξελισσόταν σε θρίλερ.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Σκιάθου, αναφέροντας το γεγονός. Αφού ακολούθησε το πρωτόκολλο για παρόμοια περιστατικά, ελέγχοντας όλα τα συστήματα, ενημέρωσε τη Σκιάθο ότι δεν θα προσγειωθεί και ότι θα επιστρέψει υποχρεωτικά στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο πιλότος, μετά τη συνεννόηση με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του νησιού και προκειμένου να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερος πανικός, έσπευσε να καθησυχάσει τους επιβάτες ανακοινώνοντας: «Μας χτύπησε κεραυνός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Το σκαρί του αεροπλάνου είναι γερό και το αεροσκάφος ελεγμένο και πιστοποιημένο. Θα προσγειωθούμε τελικά στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ