Ελλαδα

Φρικτές περιγραφές στη δικογραφία της δολοφονίας του τουρίστα στη Ζάκυνθο

Δέχθηκε 19 κλωτσιές στο κεφάλι-μετατράπηκε σε «μπάλα ποδοσφαίρου» 

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363982-752847.jpg

Σοκάρουν οι περιγραφές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της δολοφονίας του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον μέσα από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, τα περισσότερα χτυπήματα στον αυχένα ήταν σαν να «εκτελούσαν πέναλτι» με σφοδρότατες κρούσεις με τα πόδια, ενώ στο 2ο-3ο χτύπημα πρέπει να είχε πεθάνει.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της κοπέλας από τη Σερβία, που στάθηκε η αρχική αφορμή για τη συμπλοκή, όπως και τα όσα υποστηρίζει ο νοσηλευτής ιδιωτικού θεραπευτηρίου που παρέλαβε τον άτυχο νεαρό και ο φίλος του θανόντος.  

Τι είδε η «Danica»

Η 21χρονη κοπέλα από τη Σερβία που διασκέδαζε μαζί με τους τρεις Αμερικανούς, μεταξύ των οποίων και το θύμα, με τη βοήθεια μεταφραστή κατέθεσε στους αστυνομικούς: «Στις 7-7-2017 και ώρα 02:30 πήγα με άλλους ομοεθνείς στο μπαρ… όπου εκεί γνώρισα τρεις Αμερικανούς και πίναμε ποτό μαζί, εκ των οποίων ο ένας από τους τρεις ήταν μελαψός, των οποίων τα ονόματα όμως δεν γνωρίζω. Κατά τις 03:00, μου έπεσε ένα ποτήρι στο έδαφος και έσκυψα να το πιάσω. Όταν σηκώθηκα, είδα ένα άτομο σερβικής υπηκοότητας να σπρώχνει το μελαψό άτομο της παρέας μου και εκείνος τον χτύπησε με γροθιά. Στη συνέχεια ο μελαψός άνδρας πήρε ένα μπουκάλι και τον χτύπησε στο κεφάλι. Ακολούθως βγήκα με τους τρεις Αμερικανούς και μαζί μας περίπου τριάντα άτομα Σέρβοι, οι οποίοι άρχισαν να χτυπούν τους Αμερικανούς. Ύστερα είδα τους Αμερικανούς να τρέχουν και τα άτομα από τη Σερβία να τους ακολουθούν. Εγώ δεν τους ακολούθησα, γιατί με είχαν χτυπήσει στην προσπάθειά μου να τους χωρίσω. Ύστερα από 5 λεπτά περπάτησα προς το μέρος όπου έτρεχαν και είδα το μελαψό άνδρα της παρέας μου πεσμένο στο δρόμο, να είναι αναίσθητος και να βγάζει αίμα από τα μάτια και ένας από τους Αμερικανούς δίπλα του να προσπαθεί να τον βοηθήσει. Ο Αμίρ, ο οποίος πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος στο μαγαζί, με είδε που ήμουν χτυπημένη, με ρώτησε ποιος μου το είχε κάνει, του είπα πως δεν γνωρίζω και αυτός έφυγε από το μαγαζί και πήγε προς το μέρος όπου έτρεχαν οι άλλοι».

«Εγώ ούτε ήμουν ούτε είμαι ούτε νιώθω ότι υπήρξα ποτέ δολοφόνος γιατί δεν ήμουν ποτέ»

Ο 34χρονος μπάρμαν, που παραδέχθηκε από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή του στο περιστατικό, καθώς και ότι ήταν εκείνος που σταμάτησε τον 22χρονο Αμερικανό όταν προσπαθούσε να διαφύγει, αλλά δεν χτύπησε θανατηφόρα το θύμα, στην απολογία του μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Εγώ ούτε ήμουν ούτε είμαι ούτε νιώθω ότι υπήρξα ποτέ δολοφόνος γιατί δεν ήμουν ποτέ. Αρνούμαι κατηγορηματικά την πράξη που μου έχουν αποδώσει. Εγώ δεν είχα συναποφασίσει με κανέναν τίποτα, δεν γνώριζα κανέναν, εγώ ήθελα να προκαλέσω μόνο σωματικές βλάβες».

«Αυτά που φαίνονται στα βίντεο δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καταφέρει χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος»

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, κ. Παναγιώτης Κεφαλληνός, σχετικά με τη συμπλοκή θανάτου δηλώνει: «Αυτά που φαίνονται στα βίντεο δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καταφέρει χτυπήματα στο κεφάλι του θύματος. Εμφανίζεται να συμμετέχει στο περιστατικό και φαίνεται να καταφέρνει 2-3 λακτίσματα (κλοτσιές) κάτω από τη μέση του άτυχου νεαρού. Δεν είναι εκείνος που έχει προβεί σε χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είχαν ως συνέπεια τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που του έκοψαν το νήμα της ζωής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ