Ελλαδα

Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκαν και οι 8 κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Αμερικανού

Τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363506-751946.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι 8 κατηγορούμενοι για τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στο Λαγανά Ζακύνθου, Μπακαρί Χέντερσον.

Στους οκτώ συλληφθέντες - ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι - η Εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Από την πλευρά τους, οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Χέντερσον αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή, αλλά όπως υποστήριξε δεν σκότωσε εκείνος τον Μπακαρί Χέντερσον. «Ναι τον χτύπησα, αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω».

Ο Σέρβος πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς. 

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει, καθώς προδίδει την παρουσία τους και τις πράξεις τους.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αιτία για τον καβγά φέρεται να ήταν μία φωτογραφία selfie του θύματος με τη σερβιτόρα του καταστήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ