Αθώος ο Τάσος Θεοφίλου
Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012 στην οποία δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί
Αθώος κρίθηκε με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για την υπόθεση της ληστείας στην Πάρο, σε υποκατάστημα της Alpha Bank, κατά την οποία είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας πολίτης.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τo δευτεροβάθμιο δικαστήριο, έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο κατά πλειοψηφία (3-2) για το σύνολο των κατηγοριών και συγκεκριμένα για συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη κατοχή όπλων κ.α.
Αντίθετα, ένα μέλος του δικαστηρίου που μειοψήφησε είχε την άποψη πως ο κατηγορούμενος θα πρέπει να κριθεί ένοχος για τις πράξεις της ληστείας, της παράνομης οπλοφορίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και τη πλαστογραφίας. Ένα δεύτερο μέλος της έδρας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα που του αποδόθηκαν.
Όσοι υποστηρικτές του Τ. Θεοφίλου βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε συνθήματα, χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για εκείνες που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως, δηλαδή για τις αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Η εισαγγελέας του δικαστηρίου είχε υποστηρίξει στην αγόρευσή της, πως ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.
Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο δήλωσε «αναρχικός» και υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός».
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι του Τάσου Θεοφίλου, Κώστας Παπαδάκης, Άννυ Παπαρούσσου και Σπύρος Φυτράκης, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η «πανηγυρική αθώωση» του εντολέα τους «αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές που θα «σαρώσουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Πού εντοπίζονται αυξητικές τάσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Προκλήθηκε λόγω ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Ισχυροί άνεμοι στη δυτική Ελλάδα
Σε περιοχές όπου επικρατεί παγετός και χιονοπτώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.