- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Στα 200 καλύτερα της Ευρώπης και στα 350 του κόσμου
Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό κατάταξης πανεπιστημίων, Times Higher Education
Ανάμεσα στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και στα 350 του κόσμου κατέταξε το Πανεπιστήμιο Κρήτης ο διεθνής οργανισμός κατάταξης πανεπιστημίων Times Higher Education (THE), ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, τα αποτελέσματα μιας νέας προσέγγισης στην κατάταξη των ιδρυμάτων.
Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης παραμένει μεταξύ των θέσεων 171-180 της κατάταξης και είναι μέχρι σήμερα το μοναδικό ελληνικό πανεπιστήμιο που κατατάσσεται στα πρώτα 200 ευρωπαϊκά. Στην παγκόσμια κατάταξη, βρίσκεται στις θέσεις 301-350.
Στην κατάταξη ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στις θέσεις 201-250 πανευρωπαϊκά και 401-500 παγκοσμίως. Στη συνέχεια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) συμπεριλαμβάνονται στις θέσεις 251-300 πανευρωπαϊκά και 501-600 παγκοσμίως.
Το έκτο ελληνικό πανεπιστήμιο που περιλαμβάνεται στη διεθνή κατάταξη, είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, που κατατάσσεται στις θέσεις 301+ πανευρωπαϊκά και 601-800 παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον ΤΗΕ, το καλύτερο πανεπιστήμιο παγκοσμίως -αλλά και πανευρωπαϊκά- είναι το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (University of Oxford). Στη δεύτερη θέση είναι το California Institute of Technology των ΗΠΑ, στην τρίτη θέση είναι το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ), ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (University of Cambridge) της Βρετανίας.
Την καλύτερη πεντάδα παγκοσμίως συμπληρώνει το ΜΙΤ (Massachusetts Institute of Technology).
Ειδικότερα, όσον αφορά την Ευρώπη, στην καλύτερη πεντάδα δεσπόζουν 4 πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδευόμενα από ένα ελβετικό: 1. Πανεπιστήμιο Οξφόρδης (University of Oxford) - Βρετανία, 2. Πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ (University of Cambridge) - Βρετανία, 3. Imperial College London - Βρετανία, 4. ETH Zurich - Swiss Federal Institute of Technology Zurich (Ελβετία) και 5. University College London (UCL).
Σημειώνεται, ότι στην κατάταξη συμμετείχαν συνολικά 980 από όλο τον κόσμο, από τα οποία περίπου 400 είναι ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με έντονη ερευνητική δραστηριότητα, χρησιμοποιώντας δεδομένα που αφορούν τη διδασκαλία, την απήχηση της έρευνας και των ερευνητικών αποτελεσμάτων, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά και την διεθνή τους παρουσία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Τι αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.