- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΕΛΑΣ: Θα είχαμε συλλάβει το δράστη, αν οι γιατροί μας είχαν πει ότι ο Μάριος πυροβολήθηκε
Ανώτατοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο Μενίδι
Στο θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι από «αδέσποτη» σφαίρα αναφέρονται κύκλοι ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, υπογραμμίζοντας πως πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να διαπιστωθεί ότι το παιδί έχασε τη ζωή του από τη σφαίρα.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανώτατοι αξιωματικοί σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Εάν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης οι γιατροί του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο μαθητής είχαν διαπιστώσει ότι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του, θα είχαμε αποκλείσει αμέσως την περιοχή και πιθανότατα θα συλλαμβάναμε το δράστη. Εμείς ενημερωθήκαμε για το πόρισμα του ιατροδικαστή το μεσημέρι της Παρασκευής. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Θα “δέσουμε”, όμως, την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη».
Οι ίδιοι κύκλοι προσθέτουν: «Η αστυνομία κάνει από την πλευρά της ό,τι είναι εφικτό και στη Δυτική Αττική, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».
«Ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των παραβατικών ατόμων το έχουμε συλλάβει από δύο έως και … δεκαπέντε φορές. Σημειώστε ότι για κακουργήματα οι περισσότεροι βγαίνουν μέσα σε δυόμισι χρόνια το πολύ, ενώ για αδικήματα μέσα σε ένα χρόνο έχουν αποφυλακιστεί» τονίζουν επίσης.
Την ίδια ώρα, η ΕΛΑΣ επισημαίνει πως «οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στη Δυτική Αττική είναι καθημερινές, ενώ από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουν εντατικοποιηθεί. Παράλληλα, οι άμεσες εξιχνιάσεις των διαφόρων αδικημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχονται στο 70%. Η αστυνομία είναι συνεχώς παρούσα».
Σημειώνεται ακόμα, ότι συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ενώ οι προσαγωγές που έγιναν ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις. Μεταξύ των συλληφθέντων, το πρωί του Σαββάτου, είναι και ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε, αλλά με καραμπίνα, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο μαθητής. Όπως είναι γνωστό, στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νέος φωτισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και της οχυρωματικής δομής του μνημείου
Προειδοποίηση για βροχές κα καταιγίδες
Για αύριο έχει εκδοθεί κόκκινη προειδοποίηση για Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Δωδεκάνησα
Σε πλήρη ετοιμότητα ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Κλείνει οριστικά το ιστορικό καφενείο επί της Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου γωνία
Με τη συμμετοχή 22 σχολείων και της Φιλαρμονικής Λεμεσού τιμήθηκε η εθνική επέτειος
Η ελληνική σημαία είναι 150 τετραγωνικών μέτρων
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Σε ποιες περιοχές η παρέλαση θα γίνει με βροχή
Ο ηθοποιός ως πολιτικώς ενάγων μετά τη μήνυση εναντίον γυναίκας που τον κατήγγειλε για βιασμό
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα με τους 40 «αχυράνθρωπους»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.