- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα έρευνα για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Την ώρα που ο πρώην υπουργός φέρεται να κίνησε νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελβετία
Νέα έρευνα σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου ξεκινά, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, η Ελένη Τουλουπάκη διέταξε έρευνα για την πώληση του ακινήτου που διέθετε ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του στη Σύρο και το οποίο πουλήθηκε το 2016.
Σημειώνεται πως η εν λόγω έρευνα -που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη- λογίζεται εξαιρετικά σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης Παπαντωνίου και αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο το αν η πώληση είναι εικονική ή όχι, αλλά και μία ακόμη πτυχή της υπόθεσης: πώς δόθηκε φορολογική ενημερότητα στον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του για τη μεταβίβαση του εν λόγω ακινήτου στη Σύρο, τη στιγμή που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες της οικογένειας Παπαντωνίου.
Την ίδια ώρα, ενώ οι εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της χώρας μας αναμένουν τις απαντήσεις από την Ελβετία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εντοπίστηκαν να συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα, ο πρώην υπουργός φέρεται να κίνησε νομικές διαδικασίες στην Ελβετία προκειμένου να αποφευχθεί το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών.
Οι λογαριασμοί αυτοί, δύο, και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έγιναν γνωστοί στις ελληνικές δικαστικές αρχές τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελβετικές αρχές ενημέρωσαν για την ύπαρξή τους και απεστάλη αμέσως αίτημα δικαστικής συνδρομής.
Ο ένας από τους λογαριασμούς αυτούς από την έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς εντοπίστηκε πρόσφατα και στη λίστα Μπόγιαρνς, ενώ παράλληλα οι έρευνες της ελληνικής δικαιοσύνης συνεχίζονται και για τους λογαριασμούς της συζύγου Παπαντωνίου που είχαν εντοπιστεί στη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι λογαριασμοί του ζεύγους Παπαντωνίου, στη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και οι πρόσφατοι στην Ελβετία ερευνώνται για σύνδεση τους με χρηματικά ποσά προερχόμενα με εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία υπεγράφησαν επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται σύνδεση τους και με προγενέστερη πολιτική παρουσία του πρώην υπουργού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.