- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΔΕΗ: Μεγάλος κίνδυνος ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδας από το εξωτερικό
Τι δηλώνει ο πρόεδρος, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο το 2025 να εξαρτάται ενεργειακά από το εξωτερικό κατά 50%, αν δεν γίνουν επενδύσεις στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζητά από την πολιτεία να προχωρήσει σε ενεργειακό σχεδιασμό, ακόμα και μετά τα όσα ορίζει το μνημόνιο.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτάκης δήλωσε: «Ας κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια να συντονιστούμε με το υπουργείο Ενέργειας για να σώσουμε την υπόθεση με τους λιγνίτες της χώρας».
Μάλιστα, ο ίδιος διευκρίνισε πως «η πρόταση της ΔΕΗ, που θα πρέπει να υιοθετήσει η πολιτεία», είναι να υπάρχει συμμετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε όλες τις νέες μονάδες των ιδιωτών καθώς και σε αυτές που θα πουλήσει η κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως τον προσεχή Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός ώστε η ΔΕΗ να παραχωρήσει το υπόλοιπο 40% των πελατών σε ιδιώτες.
Με πληροφορίες από skai.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.