Ελλαδα

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχατζόπουλος: «Έληξε ο βασανισμός μου» (εικόνες, video)

Αρκετά καταβεβλημένος ο πρώην υπουργός Άμυνας άφησε αιχμές για Παπανδρέου και Σημίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352663-731442.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αφέθηκε ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος. Η αποφυλάκιση έγινε λίγο μετά το μεσημέρι. «Σήμερα είναι σημαντική μέρα για μένα. Έληξε οριστικά και αμετάκλητα ο βασανισμός και ο εγκλεισμός μου, με ευθύνη των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη. Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να συζητηθούν όλα», ήταν τα μοναδικά λόγια που είπε στους δημοσιογράφους.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Τον κ. Τσοχατζόπουλο περίμενε έξω από τις φυλακές η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ανέφερε πως η αποφυλάκισή του αποτελεί «μεγάλη χαρά για το παιδί μας».

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, εξήλθε σήμερα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ένα μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής. Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά.

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Α ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ

Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ