- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έρευνα από την Εισαγγελία Αρείου Πάγου για ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων σε κορίτσια
Μετά από καταγγελία μέλους ΜΚΟ για «ολόκληρη βιομηχανία» από «μαίες» σε hot spots
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα με καταγγελίες, σχετικά με επεμβάσεις ακρωτηριασμού γεννητικών οργάνων ανήλικων κοριτσιών που γίνονται σε όλη την χώρα.
Ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν, μέλος ΜΚΟ που ασχολείται με πρόσφυγες και μετανάστες, καταγγέλλει ότι δεκάδες κορίτσια, κάτω των 15 ετών, έχουν υποστεί αυτό το βασανιστήριο το οποίο αναθέτουν οι γονείς τους σε ηλικιωμένες «μαίες» και άτυπους ιμάμηδες.
Επίσης, το ίδιο μέλος καταγγέλλει πως οι επεμβάσεις, έναντι αμοιβής σε όλη την χώρα αλλά και στην Αθήνα, γίνονται χωρίς τήρηση κανόνων ασφαλείας και υγιεινής και χωρίς καν τη χρήση αναισθητικού.
Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία, στην Αθήνα και σε κάποια hot spots υπάρχει «ολόκληρη βιομηχανία» από τις «θεραπεύτριες» που αναλαμβάνουν να κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Εισαγγελία για την έναρξη της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, μεταξύ άλλων, τονίζεται πως «η υπόθεση θα ερευνηθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και σε βάθος. Πρόκειται περί βαρβαρότητος που δεν δύναται να γίνει ανεκτή από την ευνομούμενη Ελληνική Πολιτεία».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.