- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαθητική ταινία για το προσφυγικό τιμήθηκε με βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό (video)
Σε αυτή πρωταγωνιστούν μαθητές ενός δημοτικού των Χανίων
Μεγάλη διάκριση για το 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους για την ταινία την οποία δημιούργησαν οι μαθητές με θέμα το προσφυγικό.
Συγκεκριμένα η ταινία «Σαν βγεις στον πηγαιμό» που τιμήθηκε με βραβείο ακολουθεί την ιστορία δύο κοριτσιών που κατέφυγαν στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία, υιοθετήθηκαν από δύο ανθρώπους, πήγαν σχολείο και από την μέση της ταινίας και μετά μιλούν ελληνικά.
Η ταινία, προϊόν μυθοπλασίας, έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους θεατές σχετικά με την ένταξη των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση και την ενσωμάτωση τους στην κοινωνία. Ακόμη σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας από μικρή ηλικία ώστε τα παιδιά να δέχονται και να αγκαλιάζουν το διαφορετικό.
Ο ανταγωνισμός ήταν σημαντικός εφόσον υπήρχαν 200 συμμετοχές στο φετινό διεθνή διαγωνισμό. Η απονομή θα γίνει στις 25 Μαΐου.
Η διευθύντρια του σχολείου Μαρία Κληματσάκη δήλωσε σχετικά με την διάκριση αυτή: «Το βραβείο ανήκει στους πρωταγωνιστές (μαθητές-εκπαιδευτικούς και γέροντες του δημοτικού γηροκομείου) αλλά και στην Γιώτα Στεμπίλη (θεατρολόγο) που επιμελήθηκε το σενάριο και τη σκηνοθεσία, καθώς και στο Θοδωρή Θωμαδάκη από το κινηματογραφικό εργαστήρι Χανίων που τράβηξε τα πλάνα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγκάθι» παραμένει η διάνοιξη της Πόντου,
Πρόσφατα είχε διευθύνει και την αναμέτρηση της Καλαμάτας με τον Ηρακλή
Ο 89χρονος περιέγραφε χρόνια ταλαιπωρίας με το ΙΚΑ και προειδοποιούσε για εκδικητική ενέργεια
Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»
Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο - Το παιδί απομακρύνθηκε με εισαγγελική εντολή
«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις εκτιμήσεις μας» ανέφερε ο σεισμολόγος
«Από Δευτέρα επιστροφή στην Άνοιξη», δήλωσε ο μετεωρολόγος
Τι πρέπει να κάνουν οι επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια
Ιατρικό ανακοινωθέν Ερυθρού Σταυρού - Χωρίς σοβαρά ευρήματα οι τραυματισμοί των πέντε ασθενών
Ένταση μετά το μακελειό Νοεμβρίου - Καταγγελία για απειλές σε 9χρονο παιδί από τη χήρα θύματος
Μέσα στο όχημα βρισκόταν μια γυναίκα με το παιδί της
Καθηγήτρια φέρεται να πρόβαλλε θρίλερ σε μαθητές, προκαλώντας τους φόβο και αντίδραση των γονέων
Η πιθανή μεταφορά της αργίας δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για πέντε συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οδηγήθηκε νωρίτερα ενώπιον του ανακριτή του Ναυτοδικείου Πειραιά
Ποια δρομολόγια θα υποκατασταθούν από λεωφορεία την Πέμπτη 30/4
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.