- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την παραίτησή της, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, σχετικά με την καθυστέρηση στην αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου και Λιακουνάκου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Συγκεκριμένα, η πειθαρχική έρευνα αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε, τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακριτρίας κ. Ζαμανίκα προς τον επόπτη-εισαγγελέα των ανακρίσεων, Στ. Δασκαλόπουλο και τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν επ’ αυτής, καθώς και όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας Ράικου, περί στοχοποίησής της, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.
Υπενθυμίζεται πως με αναφορά της η κ. Ζαμανίκα είχε καταγγείλει στις 31 Ιανουαρίου ότι από τη δικογραφία για την υπόθεση των φρεγατών δεν της εστάλησαν αρχικά δυο υπολογιστές που είχαν κατασχεθεί σε έρευνα που έγινε στην οικεία κεντρικού προσώπου του εξοπλιστικού προγράμματος που αφορά τον Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς επίσης και έγγραφα από τη δικογραφία για τα ΝΗ90 που αφορούν τον Θωμά Λιακουνάκο.
Αναλυτικότερα, η κ. Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ’ αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα Διαφθοράς».
Παράλληλα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, διευκρινίζει ότι:
- Σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, λόγω της επικείμενης λήξεως της θητείας της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, είχε ήδη αποσταλεί ερώτημα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή προς τον Άρειο Πάγο (εισερχόμενο στον Άρειο Πάγο 16-3-2017), για την αντικατάσταση ή μη αυτής και εντός των επομένων ημερών θα συνεδριάσει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει επί του εν λόγω θέματος.
- Ο ορισμός Εισαγγελικού Λειτουργού, ως Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, γίνεται με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο είναι, κατά νόμο, το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει για την ανανέωση ή όχι της θητείας του ήδη ορισθέντος και ασκούντος τα σχετικά καθήκοντα Εισαγγελέως, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια αντικειμενικά όπως η διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χρόνου θητείας, η επίδοση και η απόδοση στην άσκηση των καθηκόντων κλπ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.