Ελλαδα

Αντετοκούνμπο: Το πιο ψηλό τσολιαδάκι στο σχολείο κρατά την ελληνική σημαία (εικόνες)

Το άγνωστο άλμπουμ από τα παιδικά σχολικά χρόνια του «Greek Freak» στα Σεπόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342064-711098.jpg
Ethnos.gr

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε την εβδομάδα που μας πέρασε ιστορία στα παρκέ του NBA. Με 30 πόντους και 12 πανέμορφα καρφώματα  έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης που αγωνίζεται στη φιέστα του NBA All Star Game.

O «Greek Freak» των Μιλγουόκι Μπάκς είναι ένα παιδί-φαινόμενο που κάνει τους γονείς του να αισθάνονται περήφανοι και δικαιωμένοι για τις θυσίες τους. Είναι ο άνθρωπος ζωντανή διαφήμιση για τη χώρα που γεννήθηκε την Ελλάδα,  την οποία μνημονεύει σε κάθε ευκαιρία. Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει το άγνωστο άλμπουμ της ζωής του μαθητή Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια με αφορμή την πρόσφατη ανάρτηση της μητέρας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους δασκάλους και καθηγητές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην άριστη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών της. «Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε τα εύσημα στους Έλληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα. Και πάλι σας ευχαριστούμε», έγραψε.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Στις φωτογραφίες ο Γιάννης ντυμένος τσολιαδάκι κρατάει τη σημαία στη γιορτή της 25ης Μαρτίου το 2006, απαγγέλλει ποίημα για την 28η Οκτωβρίου το 2005 και συμμετέχει στη χορωδία με τους συμμαθητές στο 62ο Δημοτικό. Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έχουν πέντε γιους, τον Φράνσις, που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στη Νιγηρία, τον Θανάση που παίζει μπάσκετ στην Ισπανία, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον μικρό Αλέξανδρο.

Οικογένεια Αντετοκούνμπο

Από την πρώτη στιγμή η πρόθεση αυτού του ζευγαριού που μετανάστευσε από τη Νιγηρία ήταν να γίνει η Ελλάδα η νέα οικογένεια για αυτούς και τα παιδιά τους. 

Γιάννης Αντετοκούνμπο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ