Ελλαδα

Ηurriyet: Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στα Ίμια (video)

Διαψεύδει η Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341413-709993.jpg

Ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων "έδεσε" σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Hurriyet, η οποία παραθέτει και σχετικό βίντεο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της τουρκικής εφημερίδας, στο σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούρκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Στο σάιτ της τουρκικής εφημερίδας αναφέρει ότι ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό σκάφος, κοντά στην Καλόλιμνο.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία ‘Yasinbey’ πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.

Από την πλευρά της πάντως, η Αθήνα διαψεύδει ότι υπήρξε σχετικό περιστατικό, κάνοντας λόγο για συνέχιση της τουρκικής προπαγάνδας.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ