- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρεις εικοσιτετράωρες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) που κινούνται σε ράγες (σταθερές συγκοινωνίες) περιμένουν τους πολίτες του λεκανοπεδίου τις ερχόμενες μέρες.
Λεπτομερέστερα, οι συνδικαλιστές έχουν κηρύξει απεργίες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ ως εξής:
- Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου
- Τετάρτη 1 Μαρτίου
- Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Οι απεργίες γίνονται ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση με την οποία περνάει στον ΟΑΣΑ (ΟΡγανισμός Αστικών Συγκονωνιών Αθήνας) η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ. (Σταθερές Συγκοινωνίες).
Ο σχετικός ισχυρισμός των συνδικαλιστών: "Μοναδικό αίτημά μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες... Η ρύθμιση αποτελεί τον 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Όμως, αυτά τα 'κρυφά' σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!"
(Σ.Σ. Οι συνδικαλιστές δε θέλουν να συμμετέχουν οι ΣΤΑ.ΣΥ στο γενικό σχεδιασμό του ΟΑΣΑ, προτιμούν να διατηρούν όσα κεκτημένα έχουν να τα κρατήσουν για τους εαυτούς τους).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.