- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η αναπάντεχη συνάντηση των κατοίκων της Ικαρίας με σπάνιο είδος φάλαινας
Έρευνα για τα ίχνη του τραυματισμένου θηλαστικού (video)
Στην περιοχή του Αρμενιστή, στη βόρεια Ικαρία, οι κάτοικοι του νησιού αντίκρυσαν ένα σπάνιο είδος φάλαινας, όπως γνωστοποίησε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος».
«Πριν λίγες ημέρες κάτοικοι της βόρειας Ικαρίας μας ειδοποίησαν για ένα θαλάσσιο θηλαστικό που είχε προσεγγίσει τις βραχώδεις ακτές στην περιοχή του Αρμενιστή. Καθώς την ώρα που ειδοποιηθήκαμε ήταν ήδη αργά το απόγευμα, ήταν αδύνατο να προσεγγίσουμε την περιοχή προτού νυχτώσει. Έτσι δόθηκαν οδηγίες για πρώτες βοήθειες και για την απομάκρυνσή του από αυτό το επικίνδυνο σημείο» σημειώνει σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
«Όσο το φως της ημέρας επέτρεπε την παρακολούθησή του, το ζώο παρέμεινε περίπου στα 50 μέτρα από την ακτή. Αυτή είναι η τελευταία φορά που εθεάθη και δεδομένου ότι πρόκειται για τραυματισμένο ζώο, αναζητούμε τη θέση του στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της βόρειας Ικαρίας» επισημαίνει.
«Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος φάλαινας, γνωστό ως Ζιφιός. Συναντάται συνήθως σε ολιγομελείς ομάδες, σε περιοχές όπου υπάρχουν απότομα θαλάσσια φαράγγια. Το μήκος του είναι 5-7 μέτρα και το βάρος του 2-3 τόνοι. Η διάρκεια ζωής των Ζιφιών εκτιμάται ότι φτάνει τα 50 έτη. Στην περιοχή της βόρειας Ικαρίας, το Αρχιπέλαγος έχει ταυτοποιήσει και καταγράφει τα τελευταία 17 χρόνια ένα μικρό πληθυσμό Ζιφιού που ζει μόνιμα στην περιοχή» εξηγεί.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι η θαλάσσια περιοχή βόρεια και ανατολικά της Ικαρίας, θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες περιοχές στην αν. Μεσόγειο για τις φάλαινες, αποτελώντας κύριο μεταναστευτικό πέρασμα, αλλά και περιοχή που στηρίζει μόνιμους πληθυσμούς» καταλήγει.
Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση του Ζιφιού στη βόρεια Ικαρία
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημοσιεύματα τον συνέδεσαν με την υπόθεση λόγω συνωνυμίας
Πότε θα γίνει η κηδεία του - Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
O κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς
To παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ του Παίδων
Νέα χρηματοδοτική πρόσκληση
Πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν τα σούπερ μάρκετ
Επιχειρούν τρία εναέρια μέσα
3.450 μαθητές διεκδίκησαν 1.786 θέσεις
Από τα 100 χρόνια της Έκθεσης και τις νέες υποδομές μέχρι την Ιαπωνία, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τον τουρισμό όλο τον χρόνο
Πρέπει να θέσουμε τα προγράμματα σπουδών της Μέσης Εκπαίδευσης αλλά και της Βασικής σε μια τελείως άλλη βάση
Δείτε το σημερινό του σκίτσο
Οδηγός για όσα εφαρμόζονται πρώτη φορά το σχολικό έτος 2026 - 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.