- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδειασε το σχολείο στο Πέραμα εξαιτίας των προσφυγόπουλων
Περισσότεροι από τους μισούς γονείς έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής
Το 1ο δημοτικό σχολείου Νέου Ικονίου στο Πέραμα, πρόσφατα είχε απασχολήσει εκτενώς τα ΜΜΕ με τα έκτροπα που συνέβησαν όταν μέλη της Χρυσής Αυγής με αρχηγό τον υπόδικο Γιάννη Λαγό επιχείρησαν να εισέλθουν βίαια στη γενική συνέλευση του σχολείου με θέμα τη φοίτηση προσφυγόπουλων εκεί.

Λίγες ημέρες μετά, οι δάσκαλοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα παιδιά με μπαλόνια, γλυκά, σχολικά είδη και δώρα, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σταθμεύσει γύρω από το σχολείο προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις. Το σοκαριστικό όμως της υπόθεσης είναι η υποδοχή που ετοίμασαν οι γονείς, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να πάνε σήμερα στο σχολείο. Έτσι, από τα 130 περίπου παιδιά που φοιτούν εκεί, το πρωί μπήκαν στις αίθουσες μόνο 10! Μάλιστα, πολλοί από τους γονείς προσήλθαν από το πρωί για να υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής για το παιδί τους.

Ο Ν.Μπελαβίλας, αναπληρωτής συντονιστής της επιτροπής για τα παιδιά των προσφύγων, δήλωσε ότι «η εισαγωγή των παιδιών των προσφύγων έχει πάει πολύ καλά σε περισσότερα από 90 σχολεία σε όλη τη χώρα. Στο Ν.Ικόνιο δυστυχώς οι γονείς δεν πείστηκαν και δεν προσήλθαν και στην ενημέρωση που πραγματοποιήσαμε. Έχουν γίνει αιτήσεις μετεγγραφών, οι οποίες θα εξεταστούν από τις αρμόδιες διευθύνσεις. Όμως το ότι φοιτούν εμβολιασμένα προσφυγόπουλα το απόγευμα στο σχολείο, δε συνιστά σοβαρό λόγο για να εγκριθεί μια μετεγγραφή».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα 130 παιδιά που φοιτούν εκεί, οι γονείς των 76 έχουν αιτηθεί για αλλαγή σχολείου. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ι.Παντής, ανέφερε ότι «το θέμα των αιτήσεων θα αντιμετωπιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αν υπάρξουν γονείς που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να έρθουν στο σχολείο, υπάρχει νόμος που λέει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις».
Αισιόδοξη νότα στην ατμόσφαιρα έφεραν οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου Περάματος, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην τελετή υποδοχής με δώρα και σχολικά είδη. Στο σημείο βρέθηκαν επίσης σύλλογοι γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, ενώ το παρόν έδωσαν και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γ. Γαβρίλης σχολίασε ότι «η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στη σχολική ζωή συνιστά τη δημοκρατική και ομαλή ένταξή τους και αποτρέπει φαινόμενα και συμπεριφορές γκετοποίησής τους».

Τέλος, ο κ. Μπελαβίλας, ανακοίνωσε ότι οι κλειστές οι πόρτες του σχολείου προς τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους σήμερα ήταν απαραίτητη εξαιτίας των γεγονότων με την Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα, ενώ πρόσθεσε ότι «από το Σεπτέμβριο τα παιδιά θα ενταχθούν στις πρωινές τάξεις».







Φωτογραφίες/Βίντεο: Ελένη Μπεζιριάνογλου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη η έρευνα για το ατύχημα
Οι ουρές αρνητών στην Κοζάνη, η παραπληροφόρηση και τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας
Επιταχύνονται οι διαδικασίες καταγραφής ζημιών από την Περιφέρεια Κρήτης και τους γεωτεχνικούς
Περισυλλογή από πλοίο υπό βρετανική σημαία και μεταφορά στο λιμάνι της Καλαμάτας
Η καταγγελία στην Αστυνομία και το μακάβριο εύρημα στο υπόγειο
Τα στοιχεία σοκ για την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή
Ποια είναι η τελευταία εικόνα από το πύρινο μέτωπο
Ποιο άτομο έχει μπει στο κάδρο των ερευνών
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Βελτιωμένη η εικόνα, τρία τα ενεργά μέτωπα
Στο συγκλονιστικό βίντεο εμφανίζεται ο ηθοποιός να ψάχνει μέσα στα αποκαΐδια οτιδήποτε θα μπορούσε να σωθεί
Έκαναν βουτιά στη θάλασσα και το σκάφος τους παρασύρθηκε από τα ρεύματα - Σώοι οι 7 επιβαίνοντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.