Ελλαδα

Εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν θερμά προσφυγόπουλα σε σχολείο των Τρικάλων (εικόνες)

Μία σημαντική κίνηση αλληλεγγύης, σε απάντηση ρατσιστικών γεγονότων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337500-702011.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξαν εκπαιδευτικοί σε προσφυγόπουλα, που έφθασαν χθες στα Τρίκαλα προκειμένου να φοιτήσουν στο 25ο δημοτικό σχολείο της πόλης.

Μάλιστα οι δάσκαλοι – μέλη του ΠΑΜΕ – έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, δίνοντας στα παιδιά και είδη γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια, μαρκαδόρους), που συγκέντρωσαν κατά το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν: «Νιώθουμε την ανάγκη να  στηρίξουμε τα προσφυγόπουλα στις δυσκολίες που περνάνε μακριά από τις πατρίδες τους, μακριά από τον πόλεμο που κανένας λαός δεν τον θέλει  καμιά μάνα, κανένα παιδάκι, κανένας δάσκαλος δεν τον επιθυμεί. Θαυμάζουμε το κουράγιο των προσφυγόπουλων και χαιρόμαστε που σαν όλα τα παιδιά μας μπαίνουν και πάλι σε σχολική τάξη. Στο ίδιο αυτό σχολείο που φοιτούν παιδιά της πόλης και της γειτονιάς μας».

Συνέχισαν, προσθέτοντας: «Θα χαρούμε και θα είναι τιμή μας, εκτός από τα άλλα μαθήματά τους, να μάθουν  τη γλώσσα μας ώστε να μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα αλληλεγγύης του λαού μας  στα ελληνικά κι όταν θα πετάξουν σαν τα πουλιά για όπου  επιθυμούν να έχουν καλές μνήμες από την πατρίδα μας, την πόλη μας. Θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν […] Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολειά μας».

Τρίκαλα

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, σημειώθηκαν επεισόδια στο 1ο δημοτικό σχολείο Νέου Ικονίου στο Πέραμα, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής αντιπαρατέθηκε με γονείς και δασκάλους, με αφορμή απόφαση να φοιτήσουν στο σχολείο 25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ