Ελλαδα

Υγιέστατα τα τρία κοριτσάκια που βρέθηκαν μόνα και εγκαταλελειμμένα στην Πάτρα

Όταν βλέπουν άνδρα, δείχνουν να φοβούνται και είναι έτοιμα να κλάψουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
337568-702156.jpg

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων των τριών παιδιών που βρέθηκαν μόνα τους σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα.

Τα τρία κοριτσάκια, ηλικίας τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών, εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος Βασιλική Γεωργιοπούλου, με απόφαση του εισαγγελέα Ανηλίκων τα παιδιά θα παραμείνουν προσωρινά στο νοσοκομείο, μέχρι να βρεθεί το ίδρυμα στο οποίο θα φιλοξενηθούν.

Τα τρία κοριτσάκια φιλοξενούνται σε δωμάτιο του νοσοκομείου, χωρίς την παρουσία άλλων παιδιών, είναι καλά στην υγεία τους και έχουν καλή διάθεση. Η  κ. Γεωργιοπούλου πρόσθεσε ότι μόνο όταν τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία κοριτσάκια βλέπουν άνδρα, δείχνουν να φοβούνται, ενώ κάποιες φορές μπορεί και να κλάψουν. Αντίθετα, όταν βλέπουν γυναίκες χαμογελούν.

Σχετικά με την ταυτότητα των παιδιών, η διοικήτρια του νοσοκομείου είπε ότι «δεν έχουμε κανένα στοιχείο, αφού μόνο το τριών ετών κοριτσάκι ανταποκρίνεται σε εντολές και λέει κάποιες ελληνικές λέξεις». Όμως, «συχνά λέει και κάποιες άλλες λέξεις, αλλά δεν γνωρίζουμε αν είναι "μπεμπεκίστικα"». Όπως είπε η κ. Γεωργιοπούλου «τα δύο μεγαλύτερα σε ηλικία κοριτσάκια, πρόκειται να δει λογοθεραπεύτρια, προκειμένου να εκτιμήσει αν οι λέξεις που χρησιμοποιούν είναι αυτές που λένε τα παιδιά της ηλικίας τους ή είναι κάποια ξένη γλώσσα». «Επειδή το σημείο που βρέθηκαν τα παιδιά δεν είναι απομονωμένο έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να είχε προγραμματισθεί διαδικασία πώλησής τους», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά έχοντας στα χέρια τους φωτογραφίες των παιδιών, μήπως κάποιος τα αναγνωρίσει και μπορέσει να τους οδηγήσει στους γονείς τους ή κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να δοθούν στην δημοσιότητα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, οι φωτογραφίες των παιδιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ