- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καμίνης για τα καμένα τρόλεϊ στην Πατησίων: Η υπομονή της πόλης εξαντλήθηκε (εικόνα)
Ζήτησε την παραίτηση Τόσκα
Συνεχίζεται η κόντρα του Δημάρχου Αθηναίων με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με αφορμή τα νέα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή του Πολυτεχνείου.
Άγνωστοι ακινητοποίησαν επί της οδού Πατησίων τρία τρόλεϊ και στη συνέχεια τα πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα αυτά να τυλιχθούν στις φλόγες.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ανεβάζοντας στο Facebook μια φωτογραφία στο οποίο απεικονίζεται ένα από τα καμένα τρόλεϊ έγραψε: «Η πολιτεία δεν μπορεί πια να προστατεύσει στοιχειωδώς ούτε μια κεντρική αρτηρία, όπως είναι η Πατησίων. Η υπομονή της πόλης εξαντλήθηκε».
Μάλιστα, ο κ. Καμίνης ζήτησε, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, την παραίτηση του Νίκου Τόσκα.
Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι είναι δυσεξήγητη η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Υπάρχει κενό ασφαλείας στην Αθήνα. Βλέπουμε να καίγονται περίπτερα και χθες το βράδυ τρία τρόλει. Ο Δήμος και οι κάτοικοι προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη όρθια. Όμως το πρόβλημα είναι πολιτικό. Ο κ. Τόσκας πρέπει να παραιτηθεί. Ζητώ την αντικατάστασή του», είπε ο κ. Καμίνης διερμηνεύοντας, όπως ανέφερε, τις επιθυμίες των πολιτών να αλλάξει η πολιτική ασφάλειας.
Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει το κέντρο της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Στο πλαίσιο των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γεμάτο νοσταλγία το σημερινό σκίτσο
Δείτε τους πίνακες με όλους τους δρόμους που επηρεάζονται
Έως 24 βαθμούς η θερμοκρασία
114 νέες εισαγωγές COVID-19 και 52 για γρίπη την τελευταία εβδομάδα
Οι καταναλωτές καλούνται να μην το καταναλώσουν - Η ανακοίνωση
Η χειμερινή ώρα επιστρέφει για μία ακόμη φορά
Χωρίς επίσκεψη στον Δήμο Αθηναίων η έκδοση της Κάρτας Δακτυλίου - Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση, τι δικαιολογητικά χρειάζονται και πώς χρησιμοποιείται
Βίντεο με το σημείο όπου πραγματοποίησε βαριά προσγείωση
Συνελήφθη ο 27χρονος δράστης
Το χρονικό πριν από τη βαριά προσγείωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.