Ελλαδα

Ένταση στη δίκη για την υπόθεση του Β. Γιακουμάκη

Ένα έγγραφο από το βιβλίο συμβάντων της Γαλακτοκομικής Σχολής προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης  

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329919-682482.jpg

Με την κατάθεση τριών μαρτύρων, ενός καθηγητή, ενός φύλακα και ενός τυροκόμου, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία για την παράβαση καθήκοντος που σχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η εισαγγελέας της έδρας, κατά την έναρξη της διαδικασίας, προσκόμισε στο δικαστήριο για να συμπεριληφθεί στην διαδικασία, έγγραφο- απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων της Γαλακτοκομικής Σχολής το οποίο έστειλε ο δικηγόρος Ανδρέας Αθανασόπουλος στον εισαγγελέα Πρωτοδικών που άσκησε την ποινική δίωξη.

Ο κ. Αθανασόπουλος είναι ο δικηγόρος τον οποίο είχε ορίσει το Δ.Σ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, να παρέχει νομικές υπηρεσίες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Το εν λόγω έγγραφο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Σχολής. Ειδικά ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας το χαρακτήρισε «ανήθικο και απαράδεκτο» καθώς δεν φέρει καμία υπογραφή. Πρόσθεσε πως θα καταθέσει εκ μέρους του εντολέα του μήνυση για απιστία σε βάρος του κ. Αθανασόπουλου, διότι όπως υποστήριξε από δικηγόρος υπεράσπισης πέρασε στην πολιτική αγωγή.

Η δίκη διεκόπη στις 3.00 μετά το μεσημέρι και η συνέχειά της ορίστηκε για τις 22 Νοεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ